BiH
229

Sejo Bukva uručio donaciju Fondaciji Donne Ares

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Sejo Bukva uručio je danas donaciju Donni Ares (Azri Kolaković), predsjednici Fondacije za pomoć osobama oboljelim od raka i drugih malignih bolesti, koja je zvanično sa radom počela krajem februara ove godine.

"Ova donacija je mali znak pažnje i podrške vašoj fondaciji. Ništa nije vrednije od zdravlja, a ono, nažalost, nerijetko ovisi o novcu", kazao je predsjedavajući Bukva te zaželio Donni Ares uspješan i brz oporavak, uz iskreno nadanje da je najteži dio borbe kroz koju je prošla sada iza nje te da je čekaju ljepši i bolji dani.

Kantautorica Azra Kolaković, uz podršku supruga Džavida Ljubovcija, pokrenula je fondaciju koja će prikupljati novac za ljude koji se suočavaju sa opasnom bolešću, a nemaju mogućnosti da sami kupuju potrebne medikamente.

"Shvatila sam da kroz svoju bolest mogu i drugima pomoći. Budući da moram samofinansirati veoma skup lijek za hemoterapiju, koji mi je neophodan u borbi protiv raka, a koji u mom slučaju nije na esencijalnoj listi, odlučila sam se na osnivanje fondacije", rekla je Kolaković.

Dodala je da bolest nije bauk, ona je sinonim za ljubav, podršku, suosjećajnost i zajedništvo.

"Voljela bih kada bi ova donacija potakla i druge koji imaju mogućnost, da dio svojih prihoda namijene fondacijama jer ta sredstva se usmjeravaju na liječenje teško oboljelih", poručila je Kolaković, saopćila je Pres-služba KS-a.