Komentari (276)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvati u BIH su izlozeni najvecom fasistickom diktaturom koju je svijet vidio od drugog svjetskog rata.Od strane vecinskog naroda koji je najmanje zasluzan za BIH:
Uh jadnici, evo suze mi niz ledja idu koliko ste ugrozeni. Eno neki dan je bilo kako ste okacili zastave po Novom Travniku, mora da su ih Bosnjaci poredali...
@classic2022 Hajd procitaj ponovo to sto si napisao, al sporije..
Hajde da vidimo drugu stranu. Gdje je bio pozdrav selam prije 92. Jel bio u tramvaju, u javnoj upravi i sl. Jel bilo zamotanih žena? Jel bilo džamija kao danas? Jeli bilo lahko, mehko itd? Jeli bilo zastava sa ljiljanima u mjestima gdje žive Bošnjaci? Svatko je potegao svoje, prestanite se ložiti...
Ja bih u školama ukinuo vjeronauku i uveo eventualno predmet historija religija.
Sam Naslov ukazuje na bizarano stanje NE SAMO U BiH, već na područjima skoro cijelog Svijeta. ZAVADI PA VLADAJ.
Živimo sa fašistima i nacionalistima koji bi nas sutra loklali da mogu.
Pa šta je problem? U prilično velikom procentu (mislim da je negdje oko 23%) teritorije BiH se zastava i grb zemlje uredno kače u učionicama.
Sarajevo je odvojeno od ostatka BiH i uljuljkano u svojoj mahali. Nemaju pojma kako je u Hercegovini i koliko Bošnjaci trpe fašizam, apartheid i torturu katolika nad njima.
Bravo Boska, za ovo se boris.
Da bi neki simboli zazivjeli potrebno je da se svi oko njega okupimo i da se sa njim indetifikujemo. To se najčešće dešava kad su ljudi u nekom s.anju. Jedan žestok zemljotres ili neka druga elementarna nepogoda bi nas naprimjer ujedinio i zbližio.....
Živimo u zemlji s aparhejdom gorim nego u Južnoafričkoj Republici i sad ovo kao problem. Dvije škole pod jednim krovom i ministarstvo za aparhejd/obrazovanje u Republici Srpskoj - još da razdvojimo autobuse za Bošnjake, Srbe i Hrvate i to bi bilo to .
Boli nas k za zapadnu Hercegovinu
Prvo izbacite vjeronauku iz škole pa mozemo o znakovima. Hodže i popove vratite u djamije i crkve gdje im je i mjesto a mogu sa sobom ponijeti i ove rekvizite. Licimjeran je onaj kome ovo smeta a vjeronauk ne.
Licimjeran je ko podrzava vjeronauku a onda priča dvije skole pod jednik krovom problem. Ovo prvo je daleko vece zlo. Ko hoće ima vjerske objekte ali problem kako narod navuci tamo pa na silu kroz škole
TAAAAKKKOOOJJJEEEEEEE
To su krivi ovi koji se zalazu za državu BiH. Postaviš uslove pod obavezno ili nema finansiranja iz državnog budžeta i kazne. Pitao bih te ja bi li onda bilo problema.
"Koljete" se 30 godina, odete fino u Njemacku i mirna Bosna. Lp iz Frankurta. Za vikend abd na stadion utakmica bundeslige
Vrlo ružno se osjećam u zapadnoj Hercegovini okicenoj vjerskim simbolima čime mi pokazuju da nisam dobro došao ili možda još i gore da se dobro čuvam.
Vjerskim simbolima ??smeta te "križ" koji stoljecima stoji po steccima.??? Šta još molim te izjasni se ???
A Krist umro za svakog covjeka? Ti se ruzno osjecas. Tu sad ulazis u sferu duhovnog. Na jednoj strani Bog a na drugoj ti. Ja bi klekao pred Njega i molio Ga da me oslobodi od te sile koja me cini da se ruzno osjecam pred Bogom
Kanzelaru Schmidtu das ist nicht problemm, kae pozdravila te ona političarka iz Indije.
Zamisli predmet koji se zove vjeronauka!? Suština nauke je sumnja a suprotnost vjeri je sumnja. Paradoksalnosti su postavljeni kao temelj ovoj zemlji a mi saučesnici to podržavamo.