Uvjereni u pobjedu
25

Selimbegović: Čengić nam je poslao inspekciju na Darivi, to Hadžibajrić nikad nije uradio

A. Ku.
Dženan Selimbegović
Dženan Selimbegović
Sinoć je na Kovačima održan završni predizborni skup SDA Stari Grad i kandidata za načelnika Dženana Selimbegovića.

Građani Starog Grada su, kako se navodi u saopćenju ove stranke, prepoznali program Dženana Selimbegovića i odlučni su u promjeni postojećeg stanja u Općini Stari Grad obilježenog neradom, netransparentnošću i bahatošću aktuelnog načelnika.

"Odnos Općine i načelnika Irfana Čengića prema nama u ovoj kampanju nepoznat je u demokratskoj historiji BiH. Od prvog dana krenule su opstrukcije. Prvo su nam zabranili, da dobro ste čuli, zabranili salu Općine Stari Grad, ali i prostorije svih Mjesnih zajednica. Nakon toga, nije nam nikada izdato rješenje za postavljanje štandova, iako smo predali uredne zahtjeve. Nakon što smo vidjeli banere razvučene širom Starog Grada, podnijeli smo i mi zahtjev, do danas nam nije odgovoreno na njega, dok su načelnik i svi njegovi koalicioni partneri, čak i Snaga naroda Rame Iskaka svoje banere postavili po svim mahala. Na kraju nam je načelnik Čengić i na Porodični dan, koji smo organizovali na Darivi, poslao inspekciju. To Ibrahim Hadžibajrić, ma kakav da je bio i ma koliko ljuti politički protivnici bili - a bili smo jedina opozicija 12 godina, nikada nije uradio", istakao je Selimbegović.

Dodao je da su, uprkos svim tim opstrukcijama, uspjeli odraditi pobjedničku kampanju tako što su izašli na ulice i ušli u sve mahale.

"Općina Stari Grad nema domaćina. Načelnik Čengić je prespavao godinu dana mandata. Stičemo utisak da je Čengić na prošlim izborima dobio posao koji niti je želio, niti zna da radi, stoga nas čudi da ga ponovo traži. Skoro pola vremena svoga mandata načelnik je proveo u posjetama evropskim i svjetskim destinacijama poput Dubaia, Londona, Beča, Istanbula, Zagreba, Beograda pa čak i Čikaga i tako dalje. Od tih Čengićevih turističkih posjeta građani Starog Grada nisu imali ništa", istakao je Selimbegović.

Selimbegović je i predstavio veoma ambiciozni progam "Plan i vizija za Stari Grad 2024-2028.", te najavio da će već u prvom mandatu realizovati projekte poput izgradnje sportske sale na Bistriku, stambene izgradnji za mlade na Moščanici, rekonstrukciji bazena Bentbaša, uređenju Darive, izgradnju mosta na Mahmutovcu, te mnoge druge kapitalne projekte.

Predstavljena je lista SDA za Općinsko vijeće Stari Grad, koja je, kako navode iz ove stranke, najkvalitetnija lista za Općinsko vijeće Stari Grad koja je ikada ponuđena građanima. U ime kandiata za Općinsko vijeće obratio se nosilac liste doc.dr. Jahja Muhasilović.

"Stari Grad zapušten. To ćemo promjeniti nakon 06. oktobra. Odradili smo kampanju najbolje što smo mogli, koristeći isključivo vlastita sredstva. U kampanji su nam, a nakon što su osjetili da bi mogli pobjediti, prilazili određeni finansijeri načelnika Čengića, koji su nam nudili svoj sumnjivi novac za kampanju, a mi smo ih bez dileme odbili. Irfan Čengić je tigar od papira, to je osoba koja čak nije ni regularno završila fakultet, nego je otišao na neki PIM i na sumnjiv način stekao diplomu. Poređenja radi, naš Nadir Hajro koji je na listi, uprkos iskušenju koje je imao sa svojim zdravljem, uspio je završiti Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu", istakao je Muhasilović.

Dodao je kako su ovi lokalni izbori test koji će pokazati da li su naši građani svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo, te da na ovim izborima građani moraju poručiti Trojki da ovo što oni rade nema njihovu podršku, u suprotnom ne piše nam se dobro.

Na skupu su se osim kandidata obraćali i potpredsjednik SDA Haris Zahiragić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Faruk Kapidžić i predsjednik Kantonalnog savjeta SBiH Almir Bećarević.

Svi su dali snažnu podršku Dženanu Selimbegoviću za načelnika Starog Grada.