Zbog grešaka
115

Sindikat osnovnog obrazovanja KS pozvao nastavnike da bojkotuju eksternu maturu

Piše: M. N.
Saudin Sivro (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Saudin Sivro (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja uputio je dopis resornom ministru Elviru Kazazoviću u kojem ga obavještava kako su svi članovi ovog sindikata pozvani da bojkotuju učešće i obustave rad na realizaciji eksterne mature.

U dopisu koji potpisuje predsjednik Sindikata Saudin Sivro navodi se kako se ministar oglušio na akt koji su poslali 5. decembra prošle godine, a u kojem su ukazali na greške u katalozima za eksternu maturu.

"Vaš prethodnik ministar Marjanović je uredno, pravovremeno, mada skromno, plaćao prekovremeni rad nastavnika koji su bili angažirani na poslovima eksterne mature. Imajući u vidu da smo se uvjerili da ste Vi, ne samo škrtica, već i ministar koji bi da provodi reforme za 0 KM, smatrajte da ćete za lošu realizaciju eksterne mature u školskoj 2016/2017. godini odgovornost morati preuzeti Vi lično", stoji između ostalog u dopisu.

Ističe se kako su prosvjetni radnici čestiti ljudi, ali da će raditi besplatno onda kada besplatno budu radili i radnici u administraciji. Na kraju su ministru Kazazoviću poručili da pročita priču "Titiz i džomet" i izvuče pouku.