Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja radio za vrijeme korone više nego ikad, kad čujem u firmi hoce da smanje plate i to baš zbog korone...
@melgibson https://www.youtube.com/watch?v=l1jX6EeMfTE
Ko je dobar, ima ugovor na neodređeno. Ovo je kapitalizam, a ne socijalizam u kome je radno mjesto zagarantovano.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
ovi sindikati sve gledaju iz perspektive radnika koji su na drzavnoj sisi. jednostavno ne razumiju probleme radnika iz realnog sektora.
@prt https://www.youtube.com/watch?v=l1jX6EeMfTE
Privatne firme "lome" radnike. Inspekcije, obzirom da su postavljene od strane politike, ne smiju ući u preduzeća koja su od političkih tajkuna. Radnici bih trebali da daju podršku sindikatu koji želi da prava radnika dovede do prioriteta. Radi se po 12h,neža prekovremenog rada... Privatnici isplaćuju minimalac na bankovski račun radnika/radnice a ostalo daje na ruke(utaja poreza) Topli obrok se ne isplaćuje u zakonskoj odredbi u većini preduzeća koja su u privatnom sektoru.
Ovih sindikata ima vše nego nevladinih organizacija,ko fol oni nekog štite ,a svi ližu guzu poslodavcima.
Nazalost ti ces uraditi onako kako ti poslodavci kazu.
Ne vidim kom ide u prilog rad na neodredjeno. Jedino onima sto nisu sigurni u sebe pa hoce da im drzava osigura posao umjesto da svojim radom osiguraju da sefu ne padne na pamet da ih se rijesi.
U realnom sektoru, ug na neodređeno ide u prilog svima osim poslodavcima. Osim toga, nakon 3 godine na radnom mjestu svakako dobijas ug na neodređeno
"Kao cilj prijedloga Šatorović je naveo da oni budu u korist radnika, ali ne i na štetu poslodavaca i vlasti." - iza ovakve konsultacije Predsjednika sindikata jasno je da je radnik negrebo ko i ranije, ako ne i više. KOji ba sindikatu privatnom sektoru? Ti uzeo da razgovaraš sa prevnicima iz Privatnog sektora? Gdje im je sindikat? Svjesno podržavaš gušenje sindikata kod privatnika?
Ja bi volio znati ko je legalan i legitiman Bektic ili Satorovic, neko ovdje zajebava sviju
Trebaljudima dati otpremnine u tome je problem
Ovakav sindikat, koji je max udaljen od realnog sektora i koji samo budalaštine predlaže, treba ukinuti. Ne zaboravite svi zaposleni u BIH da se od vaših bruto plata odvaja mjesečni iznos i za sindikate, koji nemaju nijedan pametan prijedlog. Što ne traže pokretanje npr malih biznisa i min plate od 1.000 KM?! Ili otpuštanje viškova u EP, BH Telekomu, administraciji,..
Napravi firmu Šatoroviću, praktično pokaži kako se štite prava radnika, nemoj ubleha majke ti. Zaposli ljude na neodređeno daj minimalne plate po 1000 km, kako predlažeš pa onda pametuj
Prava i dostojanstvene plate za sve postene radnike gdje god bili i radili i kako god se zvali
Za koga se donose ovi Zakoni o radu? Za uhljebe na drzavnoj sisi ionako vaze sve moguce beneficije i pune plate bilo posla ili ne. Nivo BDP njih ne zanima, proizvodnja ili bankrot nista to, bice puna plata ima MMF i EBRD.
Tzv. predsjednik SSS Šatorović je seoska uciteljica iz ZDK sa ogromnom platom a nikada u životu nije zaradio ni 1 KM u realnom sektoru.
Bolje da se pozabavite sa uplatama minimalca na racun i koverte koje poslodavci mnogi od njih daju radnicima da ne placaju doprinose itd pa onda ostaju radnicima duzni itd.
Selvedin Šatorović je demagog kakav nije jako dugo vidjen na ovim prostorima. Narcisoidna tip totalno sa nizom poremećaja i kompleksa vise vrijednosti.
Sega, firme rade sta god hoce, drze te na 3-6 mjeseca ugovore, ti sto vise i bolje radis jos gore ti uslove. Nema neki sistem gdje covjek moze bit ponosan, van radis za sebe ili si se prodo za stranku