Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svw treba biti dostupno građanima i transparentno. opet, BRAVO za Centar
Višeg inspektora Bešovića danas zvaše Patak Šehović,onomad desna ruka Neđe Ajnadžića za hapanje.Patak veli kako oće prozborit koju gospodinu Larsonu,mom kolezi u borbi protiv lopovluka.Neđova desna ruka Patak veli kako neće robijat pre docenta iz Kukavica.Aferim Patak.
Pa bas super.Transparentno i samo tako.
Sva sreca je ako se iznade dogovor na kolegiju vijecnika da se ovo pusti u proceduru.Da vidite vi kako od njih 31 vijecnika barem pola ne zna uljudno da se predstavi.Neka gleda narod sta je birao.Nacelnik Ajnadzic je i sam ovo predlagao-sto se tice govora i drzanja rijeci i obracanja-on je tu svjetski i jedva cekam da se u to i sami uvjere ovi sto konstantno pljuju!
Opcina Centar se u posljednje 4 godine mandata nacelnika Ajnadzica intenzivno bavi time da je njen rad transparentan i javan.Vec odavno je ova oprema nabavljena,datumi postoje!Samo sto pojedinci opstruiraju i ovo.Neka se sad kolegij vijecnika dogovori sad sam sa sobom i konacno neka nesto urade za dobrobit naroda-Da narod vidi za sta i koga je glasao
Ma dajte molim vas pa to ce tek da bude premijera.Nacelnik Ajnadzic svaki put kada ima obrazlozenje ili dopunu neke tacke-ubije kako izlaze i drago mi je da ce ga narod i kroz te situacije i govor moci upoznati.Ali imate vijecnika sa druge strane koji jednj prosirenu recenicu ne znaju sastaviti nego sve citaju sa svojih laptopa i mucaju.Dakle,jedva se ceka propast za pojedince-ukras za druge
Kolegij Općinskog vijeća bio je dužan donijeti poslovnik koji će tretirati ovu oblast i detaljno definisati uslove prijenosa sjednica, ali to do sada nije učinjeno, te se zbog toga sjednice i dalje ne prenose-SVE RECENO
Nacelnik Nedzad Ajnadzic se je oduvijek u svom radu zalagao i inzistirao ma tome sa sve sto radi bude javno i tranparentno.To se ne moze reci za sve vijecnike koji sjede u tim klupama.Bice ovo zanimljivo gledati kada recimo Samir Fazlic ili Denis Challenger krenu svoja izlaganja-tugo!
Treba sve ovako da se vidi transparentno, ko sta i ko kakve ideje podrzava i ne podrzava, pa da slijedeci put kada budete glasali za OV znate kome cete dati svoj glas
Obzirom da smo mi kao Centar uvijek bili od akcije uopšte me ne iznenađuje ni da će nam krenuti sa onlajn sjednicama.
Tako je uvijek ste dobar primjer drugima kako treba da se radi 💪💪
Jos jedan iskorak u poboljsanju rada Opcine kao institucije,drago mi je da cemo sa ovim dobiti veci stepen ukljucenja u donosenje odluka Opcinskog vijeca.
Novi vid komunikacije kojim ce se povecati vidljivost rada Opcinskog vijeca,mislim da je ovo jako dobra ideja obzirom da ce gradjani sami moci pratiti i ocjenjivati rad vijeca.
Odlicno da ce gradjani imati mogucnost da sjednice prate preko interneta i da se na ovaj nacin doprinosi transparentnosti.
Veliko je medijsko interesovanje za rad opcine centar, tako da je ovo odlicno sto se uvodi da se jos jasnije i bolje prenose direktno sve aktivnosti.