Komentari (120)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sace Kaplan donijet ajvara i kiselih paprika iz Makedonije!
Eh kada bi jadnica ustala sada pa da vidi kakva je rulja u Bosni ostala, tri nacije, tri spdračine, dvije se vežu za susjedne zemlje, a treća niti zna šta je niti ko je. Kada bi ustala i vidjela, odmah bi u grob opet bez riječi pala.
Bila bi ponosna sigurno na nas, koji ne znamo kobiva ko smo (a znamo mi dobro da smo Bošnjaci, to samo balije ne znaju), jer sačuvali smo islam na ovim prostorima.
Tuzlak Blago tebi...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
orion101>>> Apsolutno tačno, ovaj dio opštine Čair gdje su mezari, odvajkata se zove Gazibaba!
Kad procitam ime ovog mentalnog kepeca Kaplana, odma mi se povraca...
Nije on kepes, on je Musliman bošnjačke vjere.
@drugovi.carice a ti si jedna nepismena osoba. On je Bosanac, Muslimanske vjere. Kao sto si i ti Bosanac Pravoslavne vjere. je l' te moram svemu uciti?
Oprosti mi Katrin .... mada si mi bila draga :) Molim Allaha dz.s. da ti podari lijepi dzennet .... i sacuva od ove bagre koja te ovdje komentira! Katrin ili Muzafera .... ovi idioti nikad nece shvatiti da je to isto .... da je On sviju stvorio iz nicega ...i da sva slava i hvala pripada Njemu a ne njihovim praznoslovijama .... Katarino Kosaco neka ti On da smiraj i dzennetski hlad ... nije vazno pod cijim nogama, Muhammeda ili Isata, ti si bolja od nas...a ovaj smrad Kaplan pojma nema tko si i cija si ....kako ce klosar Kraljicu prepoznati?
nije bitno kako se je zvala naša princeza bitno je da je bila BOSANSKA PRINCEZA tako da vlaška gamad shvati da država BOSNA postoji vijekovima.....
a i bitno je da je presla na islam zajedno s svojim narodom
Jelena Brankovic je posljednja bosanska kraljica.
Teško je iz današnjeg vremena tumačiti događaje koji su desili u srednjem vijeku. Vjerska učenja imala su za cilj pridobiti što veći broj pristaša kao što danas to ima politika ili ideologija. Razni interesi utiču na odluke pojedinaca te ljudi mjenjaju stranke kao čarape a i onda je tako bilo.
Je li ovo onaj Kaplan što iz budžeta primi pare za odvojeni život u VLASTITOM stanu?
Nevjeovatno je da se nigdje ne spominje akademik,profesor,DR Ferid Muhić,Momci sa Čaira sa V. Sadikovićem na čelu i ljude iz Sarajeva koji su ih snabdjeli validnom dokumentacijom. Taj plac je dio Starih mezarluka i proglašen je zelenom površinom. Tako da se moglo desiti da Turbe nestane. Naravno sada su političari pokupili kajmak! Fuj!
dopuni komentarom... Meni se čini da je ovo mjesto na Gazibabi, davno, davno sam to posjetio ... U svakom slučaju, obnavljanje turbeta veliki RESPECT i za našu i za makedonsku stranu.... A političari su prolazni... ostaju samo djela......
Tito i Meša su dvije najznačajnije ličnosti za Muslimanski narod. Tito ih je priznao kao narod a Mešao objasni ko su i šta su.
koji muslimanski narod je u pitanju? ima ih vise,hoces biti precizniji?
Narod sa VELIKIM M.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Turbeta su strogo zabranjena u Islamu.
trebamo napraviti veliko turbe gdje ce biti posmrtni ostatci svih nasih kraljeva....bijela tabija je idealna lokacija
Jest, bogumilima i katolicima bi ti napravio turbe... Kakvo vrijedjanje bosanskog kraljevstva i bosanske tradicije...
Ishak beg(Sigmund) je bio najjaci covjek u osmanskom carstvu,,,,zanimljivo je da nikada nije zatrazio da vidi svoju majku,Katarinu Kosacu ,koja je bila u hrvatskoj,kasnije u vatikanu.....mislim da su im odnosi bili losi
uzmemo li u obzir njegovu moc,nebi bio nikakav problem kod sultana da on vidi svoju majku,samo da je htio..
Nikola Testa vi ste vlasi i smrdija mogli srati samo od 1918 do 1992g. Ona nije ni lazarova a ni dusanova Do pada bosne 1467g. u njoj je bila samo bosanska crkva i katolicka crkva od 1309g. nakon toga bosnjani su sa srcem poceli grliti islam Mi svi znamo da se ona EMINOM zvala
Molim Allaha da uvede u džennet našu kraljicu Katarinu-Eminu, jer da nije nje i njezinog brata ne bi sigurno danas bilo ni nas muslimana Bošnjaka.
Elhamdulillah dobro, malo umorno... kako si ti??
Ostani mi takva, nema snijega u Tuzli... ali išao sam danas u Živinice pa sam vidio da se bijeli na Konjuhu :)) Slavi li se Božić?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)