Zadovoljan izborom
6

Škrijelj: Posljednjih dana smo svjedočili ozbiljnim napadima na UNSA i kandidata Zaimovića

A. Ku.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Na svečanoj ceremoniji inauguracije 30. septembra 2024. godine Tarik Zaimović će preuzeti dužnost rektora UNSA-e od aktuelnog rektora Rifata Škrijelja nakon što ga je današnjim glasanjem na tu dužnost izabrao Senat UNSA-e.
Škrijelj je kazao da je zadovoljan kompletnom procedurom te je istakao da je Senat UNSA-e pokazao da ima integritet.

"Ja sam zadovoljan kompletnom procedurom danas kako je tekla. Imali smo dvoje vrsnih kandidata. Senat je tajnim glasanjem, u drugom krugu, odlučio da to bude kolega Tarik Zaimović, a UNSA je još jednom pokazao integritet na nivou Senata. Zadnjih dana smo svjedočili ozbiljnim napadima na Univerzitet i na kandidata Tarika Zaimovića", rekao je Škrijelj.

Dodao je da je zajednički stav Rektorata bio da se ne oglašavaju povodom medijskih napisa koji se odnose na kandidate.

"Ono što je za Univerzitet najvažnije je da smo izabrali jednog čovjeka koji će u buduće četiri godine uspješno voditi UNSA, posebno ako neke političke pritiske kojima smo izloženi u posljednje pola godine amortiziramo", naveo je.

Najavio je da će u narednom periodu sazvati konferenciju za medije na kojoj će obavijestiti javnost o problemima s kojima se UNSA suočava, a za koje kaže da su nametnuti u predizbornoj kampanji, posebno od resornog ministarstva.

Kaže da je Zaimović šest godina obavljao dužnost prorektora i da nije bio kvalitetan on ga nikad ne bi predložio.

Na kraju je dodao da je Senat UNSA-e pokazao da ima integritet i pored svih udara kojima je bio izložen.