Saznaje Klix.ba
128

Slobodan Radinković bit će novi direktor SIPA-e

D. Be.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Slobodan Radinković, aktuelni načelnik Policijske uprave Doboj, bit će predložen za novog direktora SIPA-e, saznaje Klix.ba.
Radinković je trećeplasirani na rang listi koju je sačinio Nezavisni odbor nakon obavljenih razgovora sa svih sedam kandidata. Ispred njega su bili Darko Ćulum i Ljubiša Pandurević.

Kako Klix.ba saznaje, ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić će danas Vijeću ministara BiH dostaviti svoj prijedlog s imenom Slobodana Radinkovića.

Za Radinkovića postoji i politička volja stranaka u državnoj vlasti da bude novi direktor Državne agencije za istrage i zaštitu pa se očekuje da on bude potvrđen za novog direktora SIPA-e na narednoj sjednici Vijeća ministara BiH koja je zakazana u ponedjeljak 16. septembra.

Slobodan Radinković, rođen je 1975. godine u Banjoj Luci. Osnovnu školu završio je u Banjoj Luci, a Srednju školu unutrašnjih poslova u Banjoj Luci 1995. godine. Višu školu unutrašnjih poslova završio je 1998. godine u Banjoj Luci, a zatim Visoku školu unutrašnjih poslova, gdje je stekao zvanje diplomirani pravnik unutrašnjih poslova. Oženjen je i otac je dvoje djece.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske zaposlen je od 1995. godine.

U prethodnom periodu obavljao je sljedeće poslove i zadatke: policajac u Policijskoj stanici Centar, šef smjene u PS Centar, pomoćnik komadira PS Centar, zamjenik komandira PS Centar, komandir Policijske stanice Obilićevo i Policijske stanice Lazarevo, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka i zamjenik načelnika Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP-a Republike Srpske.

Dužnost načelnika Policijske uprave Doboj obavlja od 25.01.2019. godine.