Izuzeti dokazi
345

Slučaj "Dženan Memić": Završen pretres u Bosmalu

R. D.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo završili su pretres u objektu Bosmala, jednoj od lokacija koje su jutros pretresane u istrazi u slučaju "Dženan Memić".
Kako javlja reporter portala Klix.ba, policajci su napustili objekat te su iznijeli izuzeti dokazni materijal. Vrše se pretresi na još dvije lokacije u Sarajevu.

Iz Tužilaštva BiH saopćili su kako se pretresi vrše s ciljem daljeg rasvjetljavanja svih okolnosti stradanja mladića Dženana Memića, u februaru 2016. godine.

"Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu i u koordinaciji sa postupajućim tužiteljima, vrše pretrese na tri lokacije u Sarajevu. Radi se o stambenim objektima koje koriste dvije osobe, kao i jednog hotelskog kapaciteta na Ilidiži. Pretresi se vrše sa ciljem otkrivanja dokaza i informacija u daljim aktivnostima utvrđivanja svih okolnosti stradanja Dženana Memića 2016. godine", kazali su oni.

Postupajući tužitelji koordiniraju rad policijskih djelatnika koji su na terenu, navode oni te kažu kako više informacija u ovom trenutku, iz operativnih razloga ne mogu davati.

"Policija Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, uz prethodno pribavljenu naredbu Suda BiH, provodi određene aktivnosti na području Kantona Sarajevo vezano za pretrese objekata dviju osoba. Više informacija o ovim aktivnostima bit će poznato nakon što budu okončane", kazao je za naš portal jutros Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS.

Kako se nezvanično saznaje, pretresaju se stanovi Muamera Budnje, sina Alije Budnje, Ševala Kovačevića te još jedan objekat na Ilidži.