Tvrdi da je napravio gaf
87

Smajić komentirao Bećirovićevu inicijativu: "Često iznenadi svojim nezrelim i čudnim potezima"

V. K.
Džemal Smajić i Denis Bećirović
Džemal Smajić i Denis Bećirović
Delegat u Domu naroda Bosne i Hercegovine (BiH) Džemal Smajić komentirao je inicijativu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića da Italija usvoji rezoluciju kojom bi podržala nezavisnost i suverenitet BiH.
Između ostalog, Smajić je rekao kako su potezi Bećirovića nezreli.

"Predsjedavajući Predsjedništva BiH gospodin Bećirović često iznenadi sa svojim nezrelim i čudnim potezima, pa je ovaj iz Italije jedan u nizu. On je ovim pokazao da apsolutno ne razumije međunarodne odnose, a posebno šta i s kim može razgovarati a da ne napravi gaf", rekao je Smajić.

Naglasio je i kako njegova inicijativa oslikava nedoraslost za posao koji obavlja.

"Tražiti da neka zemlja koja je priznala BiH i koja ima diplomatske odnose sa našom državom, usvoji neobavezujući akt u svom parlamentu kojim daje podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, oslikava nedoraslost poslu koji obavlja", naveo je Smajić.

Podsjetimo, predsjedavajući Bećirović je predložio predsjedniku Zastupničkog doma Parlamenta Republike Italije da Parlament Italije usvoji rezoluciju podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Zastupničkog doma Parlamenta Republike Italije Lorenzo Fontana istakao je da se Italija posebno zalaže za promoviranje evropskih i evroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, pružajući tehničku i savjetodavnu pomoć u procesu reformi.