Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hocel biti plata u koverti? Zna li se sta?
Samo vi radite. Radimo i mi. Vaša težnja dezintegracije bosanskohercegovačke državnosti i suverenitet, nastojanja uništenja narodnog bića ove zemlje traju 180 godina i rezultat je da ste okrenuli civilizovan svijet protiv sebe. Bosanski mlinski kamen satrt će sve klice zla.
Za zlocin u Srebrenici vec neko lezi kaznu,to nije kolektivna odgovornost
Ti bi makar trebao da pricas drugacije ali dzaba,drugi diriguju
Ujedinjeni Srbi su spremni na sve.
Vucic je izdominirao po ko zna koji put.
Ujedinjeni idemo da vratimo KiM.
Videcete kad vam svi Srbi posalju jasnu poruku! NE MOZE NAM NIKO NISTA ZAJEDNO SA VUCICEM!
Vucic je bre brend za sve vas!
Ajde bre Smajiću ne lupetaj gluposti. Niko nije sahranio 9. januar. Nego boli Vučićeva pobeda od preko 50%. To je problem najveći. Ponos naš iz Bugojna i Dodik iz Bosanske Krajine. Odakle si ti Smajiću?
Mnogo lupetate gluposti jer Vucic je ubedljivo pobedio, svi ste ljubomorni!
Svi mogu da se pokriju sa usi i da odu u cosak, Vucic ih je razbio!
Opet pobeda Vucica i to ubedljiva preko 50 posto glasova. Svaka cast!
Vucic i dalje dominira ubedljivo!
Smajic lupa gluposti!
Nema ovaj pojma šta priča. Nego boli Vučićeva nikad ubedljivija pobeda lešinara opozicionih. Možete samo da lupetate gluposti niko ništa ovom Smajiću ne veruje.
servi se piše bez slova b i malim slovima (rimski naziv za robove). Vuk Karadžić je 1817. od despota Stefana Lazarevića u Resavskoj školi kupio rječnik bosanskog jezika koji je filozof Konstantin preveo na bugarski. 1818. pada robovlasnički sistem, Vuk sjeda na magare i odlazi da traži istomišljenike i predlaže im da promijene V u B. Od tada sve knjige iz istorije gdje se spominju robovi (servi) prevode kao neki nepostojeći narod sa slovom ''B''.
1818. preimenovali Smederevački Sandžak u Servia; 1820. promijenili V u B; 1859. Osnovali u Sarajevu ''Prvo društvo za širenje serbskog imena''; 1888. prešli na bosanski jezik s novim Ustavom; 1908. otkinuli korice knjige Gramatika bosanskog jezika iz 1890. i nalijepili svoje; 1935. izbacili iz bosanskog I i J; 1936. Isidora Sekulić, BG: ''Jezik Bosne bez ijekavštine, to je simfonija Bethovenova bez roga, bez tonova svečanih i tajanstvenih.''
bosanska ćirilica je bosanska=ilirska, zato se i zove ćir-ili-ca. Onaj Bugarin Konstantin kojem su posthumno izmislili ime Sveti ''Ćirili'' nema veze s Bosnom ni s bosanskom ćirilicom koju je stvorila Bosna Slavna Ilirija prije 3000 godina. Ista slova smo u Bosni Iliriji koristili i 239.g. prije nove ere kad nam je Rim objavio rat i kad su nas pobijedili 248 godina kasnije (9.g.ne) i kad je napisana Povelja Kulina bana. Srbija nastala 1818.g. - nekidan. Bosna postoji 10000+ godina.