Kažu da je "moglo bolje"
20

SNSD kritikovao Stanivukovića zbog "Ćirilićnog parka" u Banjoj Luci

M. G.
Ćirilićni park/Kupusište (Foto: Gad Banja Luka)
Ćirilićni park/Kupusište (Foto: Gad Banja Luka)
Delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević (SNSD), komentarisao je izgradnju tzv. "Ćirilićnog parka" u jednom od najpoznatijih banjalučkih parkova Kupusište. Ovim projektom nedavno se pohvalio gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković.

Kovačević je rekao da niko u Banjoj Luci nema ništa protiv ćirilice, ali da li je ta postavka morala biti baš u Kupusištu, i ako baš jeste, zar nisu te pješačke staze, umjesto od betona, mogle biti od sitnog kamena, koji je ekološki mnogo prihvatljiviji.

Kovačević naglašava da se takve staze nalaze širom evropskih parkova.

I zar nisu i statue slova, pita Kovačević, umjesto od betona, mogle biti od drveta, koje je opet ekološki mnogo prihvatljivije, bezbjednije za djecu i koje ne bi narušilo korijenje drveća u Kupusištu.

"I da li je jedini odgovor zašto to nije tako, taj da je ovo što sam ja predložio - mnogo jeftinije!", ukazuje Kovačević.

On je u objavi društvenim mrežama naveo da je definicija parka da je to dio grada ili naselja u kojem se nalazi održavano zelenilo.

"Tako je i bilo naše Kupusište sve do prije neki dan. Imalo je, osim drveća i trave, stazu i nekoliko klupa na kojima ste mogli odmoriti u hladu. Onda je aktuelni gradonačelnik odlučio da baš ovdje napravi nešto što je nazvao 'ćirilički park'", kaže Kovačević.