Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BOSANSKA ĆIRILICA. serv1 nisu ''etnička grupa''. To je status obespravljenosti u robovlasničkom sistemu, gdje su ti pojedinci nakon ustanka stvorili grupu ''servia'' 1818.
1818. Smederevački Sandžak postao Servia; 1888. prešli na bosanski jezik s novim Ustavom; 1908. uzeli knjigu Gramatika bosanskog jezika iz 1890. i nalijepili korice s nazivom "srpsko-hrvatski". 1935. izbacili slova I i J iz pola riječi jer im nije prirodan.
1915. Servia šalje dopis Londonu da su promijenili SLOVO u imenu :))))) London i New York šokirani, imaju slike novina na internetu. Google: ''SerBians object to being called Servians''. Te iste 1915. izbjeglice od Prvog svjetskog rata u Grčkoj osnivaju kanton za izbjeglice Servia, koji i dan danas stoji s opisom ko ga je i kada osnovao.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Srbovanje 2.0
u Banja Luci ima i onih koji pišu latinicu ali oni nisu bitni ovakvim naconalistima kao što je ovaj ekstrem kovačević i ništa manj i stanivuković
jel moze neko liku objasnit da sitni kamen nije ekoloski prihvatljiv?
Eno M na latinici...
Tako i vučić ima one oko sebe da ih javno ruži da sebi diže status pred masama
šta je, slabo si se ugradio , pa nalaziš mane....
Fali vise srbovanja valjda
Je li bas "ćirilićnog"? Hahah
Pitaj šefa može li 55 miliona buđet biti malo jeftiniji.
Kakav narod, takav park.
Počeo i Sraško izmišljati dodvoravanje narodu na način velikog sr
Cim se budale ponose pametni se stide. Civilizacija je daleko od ovog.
Bolje da su koridu napravili miletu bi puno više dopalo
Bolje da su kupus posadili
Dražko