Brzo reagovali
183

SNSD zabolio Konakovićev komentar o Dodiku, kažu da je FBiH urušena, a RS finansijski stabilna

A. Ku.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je predsjednik Naroda i pravde (NiP) i državni ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković komentarisao poteze predsjednika bh. entiteta i lidera SNSD-a Milorada Dodika uslijedila je reakcija delegata u Domu naroda Parlamenta BiH Radovana Kovačevića (SNSD).
"Mislili smo da ministar vanjskih poslova i lider Trojke Elmedin Konaković ima ambiciju da poput predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u RS-u, donese istinski boljitak građanima Federacije, osjećaj ponosa i pripadnosti u FBiH i bude "federalni Dodik", ali se ispostavilo da mali Dino samo želi da bude veći Izetbegović od Bakira", rekao je Kovačević.

Stava je da Konaković ima "mnogo problema" te da zbog toga spominje Dodika zarad političkih poena.

Komentarišući izjavu Konakovića da se Dodik polako zakopava u rupu i gubi od BiH 3:0, Kovačević je kazao da su tako o Dodiku nekad pričali i drugi političari, poput Zlatka Lagumdžije, Harisa Silajdžića, Sulejmana Tihića i Bakira Izetbegovića koji su, kako kaže, sada politička prošlost.

Kovačević je kazao da je politička situacija u FBiH potpuno urušena, jer Trojka nije uspjela da opravda očekivanja i uradi bilo šta relevantno, a SDA nije uspjela da se vrati.

S druge strane, smatra da je situacija u RS-u stabilna i navodi da ne postoji bilo kakav problem, političke ili neke druge prirode.