Neočekivan potez
114

Srna povukao kandidaturu za načelnika u Centru i pružio podršku Muliću

A. Ku.
Sead Srna i Hajrudin Mulić (Foto: Klix.ba)
Sead Srna i Hajrudin Mulić (Foto: Klix.ba)
Sead Srna (NES) odustao je od utrke za načelnika sarajevske općine Centar te je odlučio pružiti podršku protivkandidatu Hajrudinu Muliću (Demokratska stranka).

Kandidaturu je povukao prvenstveno iz privatnih razloga. Osim toga, kako navodi, razlog za donošenje ove odluke bila je i činjenica da u općini Centar ima pet kandidata za načelnika, što odgovara aktuelnom načelniku Srđanu Mandiću, za kojeg smatra da nije dobro obavljao svoj posao.

Srna je podršku dao kandidatu za načelnika Hajrudinu Muliću, kojeg smatra izrazito sposobnim i spremnim da preuzme odgovornost za upravljanje općinskom administracijom.

"Gospodin Mulić i ja dolazimo sa istog područja i zagovornici smo da zapravo jedinstvo daje snagu svima nama da se uhvatimo u koštac sa nagomilanim problemima građana Centra. Zajednički cilj su promjene koje se moraju desiti i mislim da je rješenje upravo gospodin Mulić", rekao je Srna.

Zahvalio se građanima općine Centar koji su mu do sada dali podršku te ih je pozvao da 6. oktobra svoj glas daju Muliću.

Mulić je uputio izraze zahvalnosti Srni i naveo da mu njegova podrška daje dodatnu obavezu.

"Sasvim sam siguran da ću opravdati i njegovo i povjerenje svih građanki i građana da ćemo zajednički Centar učiniti ugodnim mjestom za življenje", izjavio je Hajrudin Mulić, kandidat za načelnika Općina Centar.

Osim Mulića, kandidati za načelnika u Centru su još Srđan Mandić, Dennis Gratz i Tarik Jažić.