Današnje obraćanje
65

Šta o sankcijama otkriva dokument koji je Eichhorst držala tokom pres konferencije

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Na današnjoj pres konferenciji, na kojoj su govorili izaslanici Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država Angelina Eichhorst i Matthew Palmer, za oko je zapeo zanimljiv detalj koji se odnosi na dokument koji je Eichhorst držala tokom svog obraćanja.
Zanimljivo je da je dokument bio okrenut na stranicu na kojoj se govorilo o mogućim sankcijama pojedincima, gdje piše: "odluke o sankcijama su ovdje da ih vijeće donese jednoglasno".
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Ono što mi trebamo danas je dijalog među političkim liderima. Trebamo čistu strategiju koje konkretne rezultate sankcije mogu postići u ovoj fazi. Smatramo da još uvijek nije vrijeme da govorimo o sankcijama, fokus treba biti u nastavku dijaloga političkih subjekata u BiH", piše na dokumentu koji je Eichhorst držala tokom pres konferencije.

Inače, Eichhorst i Palmer borave ovih dana u Bosni i Hercegovini, a jučer i danas obavili su niz razgovora s bh. političarima iz vlasti i opozicije o izmjenama Izbornog zakona u našoj zemlji.

Na pres konferenciji nisu izneseni detalji o konkretnim prijedlozima izmjena Izbornog zakona, koji su bili na stolu ovih dana.