Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hajmo sad iskreno jedini interes SAD za BiH su nase rijeke i vode koje imamo, šume, i mogucnost NATO baze ukoliko se zaguzva negdje blizu i to je to!! Sta njega briga za BiH velicine San Franciska smjesno!
Naravno da je tako. Svaka drzava samo gleda sebe. Europa tu i tamo da kakvu sadaku da nebi bilo nestabilnosti jer im ne odgovara radi njihovog mira i nista drugo. A mi u tome se nadjemo ilitiga snadjemo najbolje sto mozemo. To sto neko ima svoje ciljeve i namjere ne znaci odma da ga trebamo diskvalificirati.
Ovako, 520 miliona maraka je lopov famiglija tendera sebi nakupila, a tuzilastvo ni reagovalo nije?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
jesmo li mi nezavisna Država BiH - Bosna i Hercegovina, prema riječima svih: suverena, ili smo ipak: američki protektorat pa se NAŠI interesi moraju poravnjavati sa njihovima? ako je ovo potonje, onda šuplja je svo naricanje o nezavisnosti i navodnoj suverenosti... AMIN AMEN
Na svijetu je jednocifreni broj drzava koje su u potpunosti suverene. Nije problem sto smo mi jednim dijelom americki protektorat, problem je sto ambasada ne radi nista s onima koji unistavaju drzavu, sve ostane na praznim rijecima.
Problem nisu zvanični interesi SADa - problem je to što su akcije kontra tih interesa. Apartheid koji je 2 okrobra 2022 nametnut Bošnjacima da glas 1 Hrvata iz Zap. Hercegovine ima vrijednost 4 glasa Bošnjaka - je sjajan primjer toga.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U prvoj tački su odmah slagali, oni sami ne poštuju suverenitet 'bejha' :D
Nemam nista protiv Americkih interesa u BiH ali me kao covjeka interesuje na osnovu cega se takvo pravo stice.Eto kazu zaustavili su rat.Dobro, ali nisu oni jedini o tome odlucivali a i da jesunije to dovoljno za stecena prava.
Kod nas ne postoji interes Države i državnika jer ih nema! Kod nas postoji samo interes da se nakačiš na državne jasle i da ubireš koliko ti pozicija dopušta! To može biti od plata do dobrog tendera! Prodaćeš sve čega se dočepaš ne pitajući za cijenu samo je bitan tvoja provizija! Ameri nas već imaju preko zaduženja MMF-a i Svjetske Banke
Sedam od 10 prioriteta je zajednicki i prihvatljiv za RS i za FBiH,to nije sporno.Preostala tri su jako tesko prihvatljiva na cijeloj teritoriji BiH a izgleda mi da se samo na ta tri insistira i time se narusavaju ukupni odnosi u BiH.Amerikanci to znaju pa ipak ne pokusavaju da taj problem rijese na dobrobit sviju naroda u BiH.
totalno suprtno interesima patriota u BiH
@HUGOLINA A kao treba vas svađati?! Hahahahahaha!!! Vidim i po komentarima da to nije potrebno, uostalom meni se vi trebali svađati međusobno jer ste jedan narod! Pitaj Nemanju Kusturicu!
*ne bi
@BosnianSolger Ma koje bi to rijeke i vode njima bile interesantne, zagađena Bosna u kojoj već odavno i nema života, Drina na kojoj površinska brana skupi toliko smeća da se treba čistiti tjedan dana, Neretva koja će uskoro postati slana bara do Metkovića a poslije i uzvodno, Una koja je proglašena najtoplijom rijekom zbog broja špahera u njoj?!
Dejtonska Bosna je američki amanet
A moze li ijedna drzava bez amerike il EU. vjerujte nama se cini da nam dobro donosi. ovo dole za cistu energiju je velika obmana. kao sto ni dugine boje nista dobro ne donose.
Koliko ja vidim Čoviću Američki interes je i južna interkonekcija. Što znači, što si kočio, kočio si da bi Rusima održavao monopol na snadvjevanje plinom BiH.
naravno jedva cekas da placas 10x samo zato sto ne volis Rusiju :D .. samo se konektuj hah.. RS nece..
Hajde vidite mozemo li dobiti porezni sistem kao u USA, jer ovo ovako ne moze. Stavku sa poduzetnistvom bez toga mozemo samo prekriziti. :-(
ZAJEDNICKI INTERES AMERIKE I HRVATA ZAVADJATI BOSNJAKE I SRBE
Jedini im interes to
Lako je bit katolik u vatikanu srbin u banjaluci ili musliman u sarajevu.sva prava i američki interesi su ostvarivi.al šta ako si bošnjak u banjaluci katolik u sarajevu ili srbin u posušju.
Sad bi nekom logikom trebalo ukidanje tvorevina koje su nastale na genoidu.Ako nam oni naravno žele dobro.
Ovo je bio kratak i jasan uvod u svebosanski sabor BOSNE SLAVNE ILIRIJE najstarije civilizacije na Zemlji i naših potomaka Amerikanaca, Evropljana, i Afrikanaca. Sve po PS-u. Međunarodnom. Glavni cilj je otjerati zlo u Sibir. Vrijeme se bliži.