Komentarisao rezultate
77

Šteta: SDP je doživio veliki uspjeh, da nije tako podnio bih ostavku nakon izbora

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Kantona Sarajevo (KS) i ministar saobraćaja u KS Adnan Šteta komentarisao je rezultate lokalnih izbora.

"Ko se ikada bavio upoređivanjem ičega u životu, mora znati da se za poređenje mora uzeti isti uzorak, to jest u ovom slučaju lokalni izbori 2020. godine sa lokalnim izborima 2024. godine. Ovo su podaci koji su uporedivi, prema preliminarnim rezultatima ovih izbora - u odnosu na 2020. godinu kada nismo imali načelnika, sada imamo dva načelnika u općinama Stari Grad i Novo Sarajevo. 2020. godine smo imali 25 vijećnika, na ovim izborima taj broj je povećan i sada imamo 44 vijećnika u svim općinama Kantona Sarajevo", kaže Šteta.

Dodaje da SDP na ovim izborima ima povećanje u broju vijećnika za 75 posto u odnosu na izbore 2020. godine.

"Sa namjerom sam čekao da prođe par dana, da vidim da li će neko na ovaj način pogledati rezultate, ali vidim da to od ruke ne ide nikome. Kao predsjednik Kantonalnog odbora dao bih ostavku da rezultati nisu u rastu. Da sam izgubio dva puta u svojoj općini u 11 mjeseci, kao neki, prestao bih se baviti politikom. Mi ćemo još rasti. SDP je doživio veliki uspjeh i nećemo stati. Hvala građanima na povjerenju, a mi nastavljamo odgovorno. Ko je naučio pričati, nastavit će pričati, a ko je naučio raditi, nastavit će raditi", zaključio je Šteta.