Obratio se i Efendić
276

Stranka za BiH predstavila kandidate za izbore: Ovo je mnogo više od lokalne borbe

M. G.
Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) održala je jučer u Sarajevu konferenciju za novinare, zvanično otvarajući kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Tom prilikom predstavljeni su kandidati za načelnike općina Novi Grad i Novo Sarajevo, kao i kandidati za općinska vijeća u Kantonu Sarajevo.

Predsjednik Kantonalnog vijeća SBiH Almir Bečarević govorio je o važnosti ovih izbora, istaknuvši da su oni mnogo više od lokalne borbe.

"Ovo nije borba samo za lokalne zajednice, već borba za sve nas, za našu djecu", poručio je Bečarević, osvrćući se na izazove s kojima se BiH suočava, poput iseljavanja stanovništva i ekonomske stagnacije. Naglasio je kako je sada ključno da stranka, uprkos prethodnim usponima i padovima, krene putem uspjeha.

Kandidat za načelnika Općine Novo Sarajevo, Muamer Bandić, predstavio je svoj program "Jedina prava promjena", fokusirajući se na unapređenje ključne infrastrukture, uključujući izgradnju podzemnih garaža i modernizaciju saobraćajnica.

"Naš prioritet je rješavanje saobraćajnih problema, završetak Južne longitudinale i početak izgradnje Sjeverne longitudinale", rekao je Bandić. Također je istakao potrebu za poboljšanjem vodosnabdijevanja i kanalizacione mreže.

Eman Vukotić, nosilac liste za Općinsko vijeće Ilidža, kazao je da kandidati SBiH nose veliku odgovornost prema građanima i obećao da neće iznevjeriti povjerenje.

"Ne smijemo biti kao oni koji su obećavali sve, a isporučili ništa", naglasio je Vukotić, kritikujući neispunjena obećanja prethodnih vlasti.

Amina Bašić, kandidatkinja za Općinsko vijeće Hadžići, pozvala je mlade da se aktivnije uključe u politiku, naglasivši kako je njihova energija ključna za promjene.

"Mladi nisu apolitični, već politički nepismeni. Vrijeme je da prepoznaju prave vrijednosti i učestvuju u izgradnji bolje budućnosti", izjavila je Bašić.

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad i predsjednik Stranke za BiH, zaključio je konferenciju podsjetivši na važnost ovih izbora za cijelu zemlju.

"Ovi lokalni izbori su možda najvažniji u posljednjih 20 godina. Ovo je prilika za građane da odgovore na izazove koje su donijele prethodne vlasti", kazao je Efendić, dodajući da je BiH trenutno na prekretnici.

SBiH u ovoj kampanji nastupa pod sloganom "Zajedno, za jedno", s fokusom na borbu protiv korupcije, transparentnost u radu i ekonomski razvoj, te poziva građane da podrže njihove kandidate kako bi zajedno gradili stabilnije i prosperitetnije lokalne zajednice.