Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cekalo bi se i dalje da se nije desilo ovo sto se desilo sa Kasumovicem.
@Glas___Razuma On se ne može više krivično goniti za taj slučaj.
tih 36000 KM nikako ne smije ici u drzavni budzet!!! pravo koristenja tih sredstava bi iskljucivo trebale imati zrtve i niko drugi!!!
KONACNO. CESTITAM. PRVA DOBRA VIJEST U OVOJ GODINI.
Meni nije jasno zasto se Kasumovic ne hapsi zasto svi šutimo glumimo kao da smo zateceni.Dijete koje je razotkrilo Kasumovica nije isto zbog kojeg mu je se sudilo zadto se ne uhapsi i ne istrazi sve povezano u vezi tog slucaja o čemu se radi tko stoji iza tog da prvo bude zataskano sudjenje pa i sad opet nista.
Zato što je pobjegao u inostranstvo
Otac djeteta da ga dovuče za uši
Pomilovanje? Kako može neko biti pomilovan ako je izrečena presuda da je kriv za ovo krivično djelo, po kojoj osnovi? Zaštita ličnih podataka? Kakvih tačno i čijih, curica sa Grbavice koliko godina ima? Kakva zaštita podataka i kakav lični život, ovo slično porodičnom zakonu papir ne ne priči, šta je ovo, na ovo se čekalo ovoliko?
Ovakvi kao sto minuse daju
Izgleda tek kad novinari i gradjani dignu hajku nesto se promjeni.
U Demokratskom drustvo bi gradjani trebali za sve dizati hajku. Problem je sto je nas narod navikao da suti i slusa.
Registar, ali tajni. Hocemo javne podatke o napasnicima, hocemo da znamo s kim imamo posla.
A jesi razmisljao o tome da mozda ima ljudi koji nose isto ime i prezime i to ne mali broj? I sad zamisli da ti imas dvojnika pedofila?? Pa da neko ko ne cita dalje od imena i prezimena tebe lincuje? Bilo bi ti veselo, zar ne??
ja ne znam bukvalno ni jednog covjeka da nema pristup pisljivih 36000 km, tuzno, fuj
Jucer uhapsili pedofila niti jedan medij da objavi ime. Ovajo to rade po Americi https://x.com/billyinpurple/status/1838639116205875546
Jucer uhapsili pedofila niti jedan medij da objavi ime. Ovajo to rade po Americi https://x.com/billyinpurple/status/1838639116205875546
36 000 KM po komadu, samo uplate nasem pravosudju..... sad ce investicije...........
:-/
Dobro objasnjeno i ja ne vidim razlog da bude dostupan svima, ali ono najbitnije je da ce apsolutno skoro sve ustanove koje rade sa djecom imati uvid i nadzor, to podrazumijeva skole, vrtice, socijalne ustanove i mnogo toga, sto znaci da ce biti ipak dostupan tamo gdje je najvaznije i to nije mali broj i nikakva tajna. Dobro je da vidim pomak u nasem sistemu, nazalost mora se desiti uvijek prije neka negativnost da bi se probudili ranije i donosili zakone
Ni blizu dobrog objasnjenja. Ovo treba da je jedna jesinstvena baza na drzavnom nivou a da joj pristupaju agencije koje imaju pravo i trebaju da koriste te podatke, policijske uprave, ministarstva...za posao u skolama, vrticima gdje se ima dodir sa djecom, kandidat treba da donese uvjerenje o nekaznjavanju, potvrdu da nije registrovan u tom registru ped.. i to je to. Draga Adna pravo je bubanje a za primjenjiv zakon trebala si struku konsultovati kako sud, policiju, tako i informaticku struku.
da li ce predhodni svi biti upisani? ili ce stranke to zataskati
Pohvalno! Treba iskoristiti priliku i podichi drkonski kazne za ilegalno posjedovanje oruzhja kao i povisti kazne za stavljanje u promet opojnih droga.
javan!!!
Bio jednom jedan moamer kasumovic
Ima Kasumovica na slobodi koliko hoces.Ko zna koliko je toga Trojka jos zataskala.