Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
djeca su najveca investicija
Bravno majstori! SDA ne da pare ni za umjetnu oplodnju, a kažu misle na svoj narod...
SDA se 30 godina borila za drzavu za lopova, za profitere i Milionere, da Bingo , Robot i slicno imaju sto vise radnji, a da sirotinji daju sto manje plate, da mozes imati 500 nekretnina bez marke poreza, eto za sta se borila SDA, itd itd/
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bravo vlada KS! Miljama ste udaljeni od SDA bagre!
SDA bagra nam je otjerala djecu. Bravo vlada
NIA NISAM PROSO PRIEMNI, MOGUL ZVANZIKU?
Bgm sam bio za vas i bili ste svijetlo u tunelu,poslije parade ponosa vakcinisanja u foteljama vlade i ne rijesavanja nepotizma vidim da ste isti kao i ovi do sad.
A zašto niko ne povede računa o privatnim vrtićima i ti ljudi moraju živiti od nećega ovo je za njih totalna propast sta ce se sa tim ljudima ???
Svaka cast Forto!
'...postoje indicije da roditelji djecu prijavljuju u JU Djeca Sarajeva kako bi ostvarili subvenciju u privatnom vrtiću i da ni to nije problem, jer žele da djeca idu u vrtiće.'....izjavi covjek mrtav hladan. I sad neka gospoda koja dijete ima u privatnom vrticu, dijete formalno prijaviti, i nicim krivi dobijati 2 stoje mjesecno.
Zar nije logicnije da se ta sredstva preusmjere za povecanje kapaciteta vrtica, uposljavanje novih radnika isl, pa onda i zu djecu, koja trenutno nemaju mjesta, upisati redovno u vrtic. Doduse, ovi su i naucili tako, dadni pare, neka se drugi sami snalaze.
Nije, treba poticati privatno poslovanje. I državi je jeftinije, a potičeš poduzetnike
Sr!m te bilo,mrljo,mrljavi,vakcinisao si se u kancelariji u vladi..da ne bi cekao,jelde?Pih stoko jedna pokvarena!
Botić, trebaš otići na update softvera, zakržljao si.
Forto gigant, hvala kompletnoj vladi na subvenciji!!!
I sta ces sad gdje ces upisati dijeteu vrtic?
Koga oni prave budalama, niste vi nikom dali subvenciju to je javni novac i moj novac dajete nekom privatniku koji nikom nece polagati racun. Ovo su ublehari varalice seoske sitni lopovi peru pare.
A u istalim kantonima dobice chontu
sad malo logike o demografiji - daš 10,000 maraka za pokušaj umjetne oplodnje novinarki koja je pokupila gonoreju u mladosti i seksanju sa ljudima kojih danas ni na radaru, još njoj 38 sad se odlučils za djecu i ona plače Sabini o ličnim finansijskim problemima. Onda daj novčani bon za privatni vrtić, prekosutra za časove klavira... šta je sljedeće u "demografskim" mjerama, kanton finansira dizajnerska bebi kolica?
Evo sad kontra-mjere... Katnon Sarajevo da plac i materijal da se naprave kuće kod Hadžića i Vogošće mladim parovima koji žele živjeti na selu, obrađivat zemlju itd. Ti parovi će imat 5-10 djece, to vam je više nego čitavo udruženje žena NS. I neće tražit dizajnerska kolica, privatni vrtić i skijanje u Austriji. Ovo porkiva 90% slučajeva, s svi izuzeci i živptne okolnosti su samo izuzeci i kao takvi i potvrđuju pravilo
Zasto ne objavite i da je priznao da se vlada vakcinisala u kabinetima i da su to presutili i da je rekao da je greska sto nisu javno objavili
...a gdje see treba prijaviti za subvenciju?
Smeće jedno ima li Fajzera .Svi ste vi isti ,cuj dosli im medicinari u kancelarije da ih vakcinisu.Jadovi jadni a za dijete sto ima dijabetes nema fajzera.Fuj bagro da Bog da se SDA vratila 1000 godina vladala.
Svaka cast na subvencijama! Međutim, imate vrtića u KSu koja su od rata ostala i nisu adaptirana. Zar ne bi bilo jeftinije (gledajuci dugorocno) da napravite na tim mjestima nove vrtice, pa makar svake godine po jedan, nego sto dajete ljudima subvenciju. Mozda bi se neko sa biroa i zaposlio!!! #samokazem Tanovicu, obecao si renovirati vrtic kod Centra za mlade na GRB2, NE ZABORAVLJAMO OBECANJA!!!
Subvencija za djecu mora biti vezana za primanja. Nije bitno jel djete ide u drzavni ili privatni vrtic - subvencija je vezana za primanja oba roditelja. Sa obzirom da nismo na tom tehnickom nivou(sto ne znaci da ne mozemo se kretati prema istom) ovo je samo fer - ne ograniciti mjestima vec financijskom situacijom
ukratko - podrzajem odluku vlade, neko je promislio. Jos nije optimalno ali krecemo se ka boljem rjesenju