Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Olovo, u urbanom centru grada? A sta bi to bilo konkretno?
Nazadak jednog drustva.
bravooooo tu ce omladina bosnjacka plate zaradivat
oni koji završe medresu i hoće
Ma nece,zaradjivat ce u fabrikama koje je otvorila Trojka za dva mandata u KS,a njih je sve ukupno 0 (nula) komada.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
koliko je zaista bila potrebna? Ovo pitanje se postavlja za bilo koju bogomolju jer sve dok imamo gladnih mislim da je suvisno graditi bogomolje
ahi evran veli kiešehir dzamija od kud ime vako sta kako
nepisete da se tvornica otvorila
samo da se zna da je u tadašnjoj Srpskoj republici BiH od 92 do 95srusena sve i jedna džamija osim jedne u Mrkonjić gradu selo Baljvine. Da, SRUSILI SU
Skole se zatvaraju jer je djece sve manje,fabrike su davno zatvorene, sela pusta, omladina odlazi,...ali dzamija i hodza sve vise i vise.Za deset godina i ovih 23% ce biti pusto.
mahanje turskim zastavama mi je isto kada mašu hb i ostalim nedržavnim zastavama. Čemu to raja?
A zastave duginih boja, kako na njih gledaš?
Pa nek mašu,a ti očito ne znaš razliku između državne zastave i zastave udruženog zločinačkog poduhvata.
Pitajte ih kome otvaraju džamiju???95%stanovništva su penzioneri.Iseljava se opstina oni prave džamiju.
A prvi smo po neobrazovanosti u Evropi
Jarane koje je tvoje obrazovanje??? Imas neku akademsku titulu, doktorat, inzinjer, ili obicni probisvjet koji upire prst u drugog?
Nazadak jednog društva
Nastavak udaljavanja Bosnjaka od Bosne. ako su donatori izgradnej ov dzamije zaista prijatelji Bosancima/Bosnjacima zasto nisu dzamiji dali neko Bosansko ime. Gjde je tu Bosna?
ne znaju ni čitati ni pisati.
Ona nema ni adresu, ja hodam u bh dresu malo vise psujem danas a konto upisati medresu
Broj stanovništva prepolovljen, broj učenika će za narednih nekoliko godina pasti na manje od četiristo. Infrastrukturni problemi gurnuti pod tepih: Olovske Luke već dva mjeseca nemaju redovno sanbdjevanje pitkom vodom. Sve u svemu, dobrodošli u Grad Budućnosti.
Pa nemamo ni u centru Sarajeva redovno snabdijevanje pitkom vodom,pa niko nista.O prigradskim naseljima da ne govorimo,oni su vec mjesecima pod redukcijama vode.Trojka ne gradi dzamije,sta je onda problem?
Jeli kriva za to dzamija u centru Olova?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najveći problem ovdašnjeg mentaliteta jeste izbjegavanje suočavanja sa činjenicama. Činjenice su neumoljive: nikad ljepša džamija, nikad manje stanovnika. Za nekoliko mandata jednog od najbogatijih Bošnjaka niti jedne strane investicije, niti jedne otvorene fabrike. Najduži stečaj u BiH još uvijek se vodi u olovskoj Stupčanici - od 2008. godine.
Koliko fabrika je Trojka otvorila u KS za 8 godina vlasti?
Baš im je to falilo.
IZ BiH treba angazirati bolje arhitekte i upotrebljavati kamen za gradnju u stilu banjalucke Ferhadije. Dzamije moraju imati puno visi arhitektonski i vizuelni standard gradnje nego to imaju sad.
Treba se uvesti neka standardizacija gradnje dzamija na teritoriji IZBiH!