Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako bog da uskoro i u samom Neumu, ionako je svaka druga kuća u bošnjačkom vlasništvu
U hrvatskoj zemlji :D 👋
U Neumu je bila Dzamija do 1927 pa je srušena. Ostaci dzamije, tj. njezini blokovi su ugradjeni u okolnim kucama i ostalim zidovima sirom Neuma. Ovo ima i slika ostataka te džamije i blokova sa arapskim natpisima: http://miruhbosne.com/ostaci-dzamije-u-neumu-koja-je-postojala-do-1927-godine-foto/
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Kaže reisul ulema:”stvar je u principu” Upravo zbog principa,država nam funkcioniše od kredita svjetske banke. Bosna i Hercegovina ne može isplatiti penziju za mjesec dana od svojih vlastitih sredstava. Taj prkos jednih prema drugim će nas vratiti u kameno doba.
A sto dzamiju prave tamo gdje u citavoj opcini ne zivi 10 muslimana ( a od tih 10 mozda 3-4 redovno praktikuje vjeru)?
Svi se skupili! Došao i reis, vrhovni osmanlija! Muje zapišavaju teren gdje nikad nije bila džamija. Ako to nema dozvolu, treba rušiti. Kao što je srušena crkva u Konjević Polju.
MašAllah, inšAllah u buducnosti i u Neumu.
Mic po mic...Do dzamije u Neumu aBd
Ako ne daju Neum uzecemo sve od Splita do Herceg Novog 🤣
Džamija je bila situirana na mjestu Polača, neposredno uz desnu stranu magistrale koja od Neuma vodi prema Dubrovniku. Inače, lokalitet Polača u Neumu, gdje je bila džamija, prostire se na oko 6000 kvadrata. Još 1897 godine je sa drugim objektima i haremom uknjižena kao vojnički erar Austro-Ugarske. Postoji odgovarajuća dokumentacija vezana za taj lokalitet. Riječ je o izvodima iz zemljišno-knjiškog uloška 233 K. O. Neum-Gradac.
mašalah mašalahh😀
Da je IZ do Bošnjaka obnavljali bi i gradili po RSu, ovo je samo tjeranje inata. Znaju da će sa Hrvatima lakše nego sa divljim Srbima.
Ako je obnova onda super ali ako je to SDA džamija po narudžbi da mogu napadati hrvate kada im policija dođe i kaže smanji a onda...
Reis radi kao Japanac. Zna se ko kosi, a ko vodu nosi. Bit će još veća i ljepša i u centru Neuma. Ni iz kakvog inata nego da se razvija turizam na bosanskom moru. Da može čovjek na odmoru tijela odmoriti i dušu.
Uatashe dizu katedrale gdje hoce od 50 metara u visinu,primjwr dobrinja 4 nema ih pet i naselju od 40000 a dobiju bez problema.Treba jednj u centru Neuma
MasaAllah neka davno je trebala da se uradi !
Kad vidiš kakvi se likovi guraju u prve safove/redove u džamijama/crkvama dođe ti da se ispovraćaš. 🤮 Nemojmo zaboraviti da svaki SDA kriminalac je uvijek bio u prvom safu, dok se u isto vrijeme bavio kriminalom. Ako nikad ne klanjaš kod kuće, a povremeno odeš u džamiju ili crkvu, to radiš samo da te neko vidi i misli da si pošten i moralan. Nema drugog razloga.
Nemoj ni gledati onda! Ljepota je u oku posmatraca😉 ili nauci da bolje gledas!!!!