Rektor UNSA-e
43

Tarik Zaimović: Napravit ćemo sveobuhvatnu reformu kvalitete studiranja

A. Ku.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Nakon što ga je Senat UNSA-e izabrao za novog rektora Tarik Zaimović se obratio medijima. Kako je najavio, fokus njegovog rada će biti na studentima.
"Nastavit ćemo raditi ako Bog da na razvoju Univerziteta u Sarajevu. Puno je posla pred nama, velika smo institucija. Proteklih pet godina je bilo dosta izazovno i nadam se da ćemo u narednom periodu postići rezultate. Ja ću nastaviti tu tradiciju da budemo centar izvrsnosti svih javnih univerziteta, ali i privatnih u BiH", rekao je Zaimović.

Govorio je programu koji je izložio pred Senatom UNSA-e.

"Mnogo toga u programu ima što predstavlja suštinski iskorak, neke su aktivnosti tekućeg karaktera tako da će se završavati u narednom periodu. Ono što je važno je da fokus želimo da stavimo na studijske programe i naše studente. Želimo napraviti sveobuhvatnu reformu kvalitete studiranja. Naš plan aktivnosti će ponajviše biti orijentisan prema poboljšanju sveukupnog studentskog iskustva na UNSA kroz projekte digitalizacije, kroz projekte razvoja različitih centara, evo da tako kažem izvrsnosti na UNSA-e", istakao je.

Stava je da se broj upisanih studenata na UNSA stabilizira.

"Broj studenata je i pitanje demografije koja neumitno utiče na sve univerzitete ne samo UNSA. Mi smo prošle godine upisali sedam posto brucoša više nego prethodnih godina i u program ste imali kratku analizu da se taj trend stabilizira", rekao je Zaimović.

Najavio je ulaganje u Kampus i privlačenje međunarodnih studenata.