Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sazove press i onda izjavi: "Mi planinari dosežemo vrhove, ne osvajamo ih. Želim da ovo napravimo bez bespotrebnog trijumfalizma." Ako ides, idi za svoj cejf i na svoj racun. Ne treba ti PR... Ali daleko si ti od planinara - vise si ekonomista ;-)
Dovoljno je reći da ja ovog lika nikad u životu nisam sreo na nekoj bh planini.
Lik je totalno iritantan a i Bh Telecom bi vala mogao malo gledati kome više daje bolje da su nekom djetetu dali za operaciju a ovaj lezihljebović nek se snadje za svoje zaj...ncije drugdje pa jel...
godine u guzici a ne znas da bhtelecom zaradi na ovom dugorocno, forma je marketinga za njih, i da tako svijet funkcionise
Vudim svake samice hrpe pravih planinara koji planinare na našim planinama, sa ruksakom, konzervom hrane, sa skromnom opremom ali bez pumpe i televizije. To su pravi istinski planinari. Ovo je sponzor BH telekom, bacanje para.
I danas ke lični uspjeh popeti se na Everest ali nije senzacija pogotovo sa kisikom i u proljeće. Reklamirao je i Denali pa se jedva popeo u proljeće a evo mladić Jost Cobusch se sam u zimskom periodu juče popeo na Denali. I ovo je ekskurzija vođena proljetna tura a ne ekspedicija. Messner je to nazvao turizmom. Pista do vrha sa užadima. Nims se popeo u 1 godini na svih 14 planina većih od 8000 metara. To je uspjeh. Božić je 3-4 od Jugoslavena 1979 i kasnije ponovo nije 1977.
Covjek se penje na krov svjeta a komentarisu ga uhljupi koji se nisu na peti sprat popeli bez lifta. Nevjerovatno koliko ste zavisni i glupo, cas pojedincima ali toliko mržnje i zavisti u tastatura majstorima je nevjerovatno. Momak sretno j da ispunis svoje snove.
zasto pisete da je gafic ispenjao mount everest kad nije dosegao vrh?
Da se zna. Stope Božić se popeo na Mount Everest 1977. godine i bio je prvi u historiji, koji se popeo sa najteže strane. Nikad niko prije njega nije to uradio. Poslije se još par puta penjao.
attention whore
Rijetko odvratan uhljeb.
Sretno Tomislave! Nadam se da ces osvojiti vrh i vratiti se ziv i zdrav!
Klix je epicentar okupljanja prekaljenih sportskih, politickih i ekonomskih strucnjaka, intelektualaca, psihologa, marketinskih savjetnika itd itd. Ako je covjek sam skupio sponzore za ovaj poduhvat ne vidim problem zasto da ne obavijesti javnost, tj. dio javnosti koju interesuje alpinizam ili opcenito dostignuca nasih ljudi u domeni nauke ili sporta. Ne ide Bosanac svaki dan na vrh svijeta, tako da ovo vrijedi proslaviti i pozeliti sretnu i sigurnu avanturu.
Petar Pećanac ko Pierce Brosnan Lafac Ocm sretan put ko god gdje krenuo pa i ovo.,
Bravo! Samo čemu press već u najavi, a onda priča da želi sve to bez trijumfalizma..
Platis i izveru te gdje hoces. Kakva je ovo vijest wtf
Vjerovatno fin covjek, al bilo bi cudno da si se prvo popeo na Mount Everest pa onda na Trebevic. Nisam negativan al haj nek malo ohane
Tomo je mašina a i dobar insan, nije ko neki kvazi alpinisti što se vole slikat i objavljivati a jedva se na trebevic popnu
Jedini uslov da se popnes na "krov svijeta" je da imaš 100 000 KM, da nisi invalid. A sve ostalo rade serpe.