Banja Luka
37

Trivić počela kampanju na teniskim terenima: Simbol pljačke građana i simbioze Dodika i Stanivukovića

D. Be.
Sa kandidatima za odbornike na listi Narodnog fronta, Jelene Trivić je u prisustvu brojnih simpatizera i sugrađana, otvorila predizbornu kampanju kod teniskih terena koji, kako navodi, predstavljaju simbol rasipanja narodnog novca, pljačke naroda, ali i simbioze između Draška Stanivukovića i Milorada Dodika.

"Povodom programskih mjera naglasila sam da novac za sve ove namjene može i mora da se pronađe. Podsjetiću vas da je Stanivuković u Gradsku upravu i Vodovod zaposlio 430 ljudi na čije se plate godišnje izdvaja oko 13 miliona КM, da je na koncerte potrošio preko 5 miliona КM, a da je na betoniranje već postojećih parkova i izgradnju nefunkcionalnih kružnih raskrsnica potrošio oko 15 miliona. Кada na sve to dodamo novac koji je bačen u ovu tenisku rupu, eto odakle novac za ono što trebaju biti prioriteti u gradu", kaže Trivić.

Što se tiče rata protiv tajkuna, naglasila je da će im se zabraniti ulazak u prostorije Gradske uprave.

"A ako Кaja ili neki drugi tajkun treba da preda nešto u GU imaju sobu 16 i sporedna vrata kao i svi drugi građani, i neka čekaju u redu; takođe odlučni smo da izvršimo reviziju svih ugovora koje su firme u njihovom vlasništvu zaključile sa Gradom. Da bi se zaustavila betonizacija Grada, Urbanistički plan mora da se usvoji, i uradićemo to."

Obećala je da će usvojiti neradnu nedjelju u svim djelatnostima u kojima je to moguće.

"Ovdje naglašavamo da ni gradonačelnik ni skupštinska većina to nisu htjeli da urade, jer su lijepo izglasavali usvajanje izmjena regulacionih planova, tenisku rupu, Кorićanca, a 'ratovali' na temama od interesa za građane kao što je neradna nedelja i voda.
Obezbijedićemo besplatne đačke karte i školske knjige svim učenicima osnovnih i srednjih škola što znači da ono što je urađeno dobro nastavljamo, ali da takve mjere dalje proširujemo. Izjednačićemo cijene vrtića za svu djecu, počev od 1.1.2025. godine. Subvencionisanje privatnih vrtića je samo privremena mjera, a pravo rješenje se nalazi u izgradnji novih javnih vrtića.

Obećali smo isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 500 КM penzionerima i borcima koji se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji i to nije nikakav populizam. Populizam su koncerti, nezaokonite podjele placeva, itd. Mi ćemo identifikovati one borce i one penzionere koji se nalaze u teškoj situaciji kroz socijalnu kartu i isplatiti im ovu pomoć, a ovo će biti samo prva mjera koju ćemo sprovesti u djelo kako bi ugrožene kategorije živjele život dostojan čovjeka."

Trivić kaže da će uraditi i to da Grad Banja Luka obezbijedi stanove za mlade, a čija cijena neće prelaziti iznos od 2.000 КM po kvadratu.

"Ovo je mjera koje se najviše plaše Кaja, Jarići i ostali tajkuni jer onda oni neće moći prodavati svoje stanove po 4.000-4.500 po kvadratu. Otvarićemo nove slobodne ekonomske zone, sa ciljem privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta. Obećali smo i četiri puta veće izdvajanje iz budžeta Grada za sport i izgradnju 1.000 novih parking mjesta. Sve mjere koje smo naveli su realne i sprovodive, a ovo su samo prioritetne mjere koje planiramo da uradimo. U fokusu našeg rada biće i poljoprivreda, saobraćaj i kultura u našem gradu."