Komentari (133)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sjetite se zasto je Husein Kapetan podigao ustanak, a kasnije i borbu za autonomiju Bosne. Zato sto su Srbiji u tadasnjem Osmanskom carstvu dali vecu autonomiju i veca prava. Sta se promijenilo do sad? Ovo su kao neki veliki muslimani koji se grle Dodikom koji izjavljuje da hodza arlauce s munare. Grli se s ljudima koji ugnjetavaju muslimane decenijama.
A zar nije malo primitivno da na razglas hodza pjeva po 20 minuta dva put dnevno? Pita li se da li ne zbog religije nego cisto buke to nekome smeta, pogotovo u 5 ujutru?
Kakvu autonomiju Pravoslavcima su dali državu .Za vrijeme turske srbi su imali veća prava od Bošnjaka. Imali su manje ili nikakve poreze .Bošnjaci su morali služiti vojsku a srbi nisu nego su dobrovoljno išli u janjičare i postajali age i begovi itd. Bošnjaci koji su pobjegli od srba u Tursku morali su promjenuti prezimena.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Definitivno i konačno, nama turski prijedlozi ne bi smjeli biti putokaz. To je ipak država na potpuno drugom i drukčijem kolosjeku od našega. Turska možda i može da se naganja sa Sjedinjenim Državama i EU, mi ne trebamo, ne možemo, a Boga mi, niti želimo. Sretno Turci, daleko vam kuća bila. Eto vam Srbije, ionako ste tamo prisutniji u svakom pogledu.
Turska nema veze sa BiH, jedina konekcija je da je Erdogan kum Jasmini Bakirovoj. Neka tako i ostane, insalah. Jedina milost koju od Turske imamo je da nas ne napada i ne optuzuje, dakle bas kao sto rece Mevlut Mi nismo pristrasni! Daleko vam kuca.
Samo vi i dalje budite nepristrasni, papani ljigavi, dok su i Rusija i Srbija i Hrvatska i te kako pristrasni... Bolje se stavite na njihovu stranu direktno, nego da nam prodajete suplje price. Zamajavate nas od 1878. godine, a i od ranije.
Bitno je da je on prvo otišao na sastanak sa reisom KavazovičemEto nove Džamije a u Srbiji nove fabrikeDobro se brine Turska o bošnjacima
Tacbo je da biste pristrasni na relaciji Zagreb-Sarajevo.. al u Beograd vam se ne smije dirati
To i jeste onda najveci problem. Vi trvrdite da niste pristrasni,ali ova dvojca Bogami jesu itekako.
a ko je uopće odredio da Turska zastupa kao jedan od naroda u BiH? Ko je zamislio to da ako su hercegovci izabrali Hrvatsku, Banja Luka, Trebinje i ostali Srbiju. Mi želimo Ameriku da učestvuje u ovim sastancima. Ko je odredio da nama bude Taip ili ovaj Mevlut ? Ili bi mogli i mi reći pozvat ćemo na sastanak Britaniju i Ameriku da sjednu da dogovore promjene ?
Mozda da Svedska i Finska sa Sirijom i Irakom raspravljaju o buducnosti istoka Turske? Mozda da Svedska i Finska posreduju izmedju PKK podruznica iz Iraka, Sirije i Turske sa jedne strane i Turske vlade sa druge strane, kako bi to bilo? Ha ja, neka vlada ljubav i bratstvo izmedju PKK i Turske! Eto, zar nije lijepo? Bjezi Mevlute, ne budali...
A ako to nije po volji Turskoj, onda neka Svedska i Finska posjete Ataturkov grob (samo kao primjer, znam da ga Erdogan ne moze smisliti) i onda ce sigurno sve biti u redu, zar ne...
Zašto Turska uopšte ima stav o izbornom zakonu? Kakve veze Turska ima sa BIH? Koliko znam u BiH nema Turaka. Turska nikad neće biti za BiH isto što i Srbija i Hrvatska
Sad će se javiti Bakir i reći nešto pozitivno za Tursku. I Srbiju. I Rusiju. Koliko je ta stranka odlutala i udaljila se od Bošnjaka, tek sad u krizi dolazi na vidjelo
Odjebi..
Cuj,turska podrzava ekonomski integritet,sta mu to znaci.A podrzava li politicki integritet i suverenitet?
Ovaj se uzyebo i neće se smiriti dok ne popije atentat u Sarajevu, hoće da Gavrilo Princip proradi u nama
Zagreb je EU. A Sarajevo može jačati veze sa EU i bez Turske. A vi Turci pričate jedno a tjerate SDA pred sobom da sve naprave da Srbiji paše. Ali SDA je sama kriva za to da se pognula pod pritiscima iz Turske. To Albanci np. nisu dozvolili. I sad su izdajnici BiH i kazna dolazi na izborima. NA demokratski način i ne kao u Turskoj ili Srbiji ili Rusiji
Na uštrb Bošnjaka, nepristrasno. Pa još im samo dronove dajte. Majku Vam.
"Stav službene Ankare je jasan i već dugo nepromijenjen, u potpunosti podržavamo stabilnost, mir i ekonomski integritet BiH”! Stabilnost, mir i ekonomski integritet??????? A teritorijalni? Nešto dismr u Stambolu!