Jedna obdukcija završena
0

Tuzla: Istražitelji utvrđuju sve detalje nakon pronalaska mrtve djevojke i njene majke

A. K.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)
Prema preliminarnim rezultatima obdukcije tijela 31-godišnje F.M, koje je jučer pronađeno u porodičnoj kući u naselju Rovine (Tušanj) u Tuzli, smrt je nastupila nasilnim putem, potvrdili su iz Tužilaštva TK. Istaknuli si i to da je naređena obdukcija tijela njene majke, koje je danas pronađeno.
Beživotno tijelo 31-godišnje djevojke pronađeno je u ponedjeljak u porodičnoj kući u naselju Tušanj u Tuzli, a dan kasnije policijski službenici su u beživotnom stanju zatekli i njenu majku na šumskom području u blizini kuće.

Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, smrt 31-godišnjakinje je nastupila nasilnim putem. Kako je kazao glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, o tačnim uzrocima smrti će biti u mogućnosti obavijestiti javnost nakon prijema pismenog nalaza i mišljenja vještaka obducenta.

"Dežurni tužilac je u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK danas obavio uviđaj u blizini porodične kuće u ovom tuzlanskom naselju gdje je jutros pronađeno beživotno tijelo majke preminule djevojke. Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti žene", dodao je Arnautović.

Tokom uviđaja koji je jučer obavljen u porodičnoj kući, kao i danas na lokaciji gdje je pronađeno tijelo majke, su prikupljeni tragovi koji će biti predmet vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za smrt obje osobe. Istražne radnje su u toku.