Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sada kada covjek pogleda sa ove distance, koja je to mrznja bila, koja zelja da se neko istrijebi, da se unisti svaki trag postojanja. Zaista, jedno veliko zlo. Zalosno sto se od toga jos nije odustalo.
Jeste, na pruzenu prijateljsku ruku Bosnjaka ovi odgovorise mrznjom.
Srušio ju vjetar nije,ni ratnih dejstava bilo nije...srušio ju ćafirluk.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
I nije srušena, vec su je seušili pripadnici VRS-a i MUP-a i imžinjerqc Gačanović, ne smijete ni da napišete.
Arnaudija ili Defterdarija. Arnaud od turcizma za Albance (Arnaute), valjda se u jednom momentu u BL kao u glavni grad tadašnje Bosne nastanilo nekoliko Albanskih familija, čije su glave kuće bili u službi uprave tadašnjeg carstva, lokalna uprava, kadiluk i ostalo. Oni su mahom klanjali u toj džamiji pa je s vremenom prozvana Arnaudijom. Nije obnovljena džamija u Kastelu i još nekoliko na Mejdanu koje je srušila SFRJ i AU. BL je imala 51 džamiju 1878. godine
Moze li se ocekivati kamenovanje k'o kad se otvarala Ferhadija?
Masalah a sve su bili srusili sve sto je posjecallo na islam satrali su ljude poubijali protjerali svo zlo su uradili i dan danas bi tako zato pazite se Kad bude otvor dzamije akobogda
Svetosavskim teroristima nista nije sveto
Prelijepa je. Nemaju barbari dinamita koliko civilizovani imaju cigle i maltera. Imaju tako napredne civilizacije koje stvaraju i one retrogradne koje ruše, ubijaju, mrze drugačije i destruktivne su u svakom smislu.
Najjači su oni kad kazu stranci su krivi za sve a kosmije pozvale na razoruzavanje pa onda pobili sta su mogli.
Istrijebiti jedan narod, i jednu vjeru je nešto što je nemoguća ostvariti, pogotovo na području Balkana. Sad čovjek može da shvati, kakvi su to bili maloumnici. A i čudno je da narod koji je trebao biti satrt sa lica zemlje, da nije shvatio za sve ove vjekove šta im se spremao svakih 50 godina, pa i manje.
Treba sudski procesuirati zlikovce koji su minirali banjalucke dzamije.
Rušiti, paliti tuđe samo je znak da žele istrijebiti sve do zadnjeg, a ne kako su znali govoriti, ostanite i neće vam biti ništa. Hitler nije dao da se namjerno uništavaju kuće a pogotovo crkve, džamije, bolnice itd.. za kraj, ovi su od Hitlera 10x gori i isti su kao ovi Izraelci
Sve o Arnaudiji na FB stranici: Banjaluka i njenih 45 džamija
Kako mogu sami sebe u lice pogledati, kako mogu ulicom hodati, kako za sebe mogu reći da su ljudi..... Naravno da je genocidna tvorevina.
Samo crkve džamije kladare i pekare za savršen životni krug, ostalo nam ne treba
I onda svetosavski, genocidni lažovi kažu, mi se branili. Pa kako napraviste genocid širom BiH. Mora da vas napadoše goloruki Bošnjaci, džamije same upadale, djevojčice se same silovale, zatvoreni u kazamatima sami se ubijali i lomili.