Izuzetno hladno
147

U BiH jutros zabilježeni minusi i snijeg, objavljena je i prognoza za naredna tri dana

A. L.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Oblačno vrijeme sa kišom koja pada većinom u Bosni preovladava jutros u našoj zemlji, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Rijetko pada slaba kiša na području Hercegovine, dok na planinama pada i snijeg.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica -1; Sokolac 6; Sarajevo 8; Bugojno, Jajce, Livno, Široki Brijeg, Srebrenica i Tuzla 9; Bihać, Bijeljina, Gradačac, Prijedor i Zenica 10; Banja Luka, Doboj i Sanski Most 11; Mostar 12; Neum 15°C.

U Bosni danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U Hercegovini lokalno slabije padavine. U poslijepodnevnim i večernjim satima u većem dijelu Hercegovine doći će do razvedravanja.

Oblačno vrijeme će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C.

U Sarajevu preovladava oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 12°C.

U ponedjeljak će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti pretežno sunčano vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno oblačno sa povremenom kišom. Vjetar će biti slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 21 °C.

U utorak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći slaba kiša se očekuje u Hercegovini i ponegdje u Bosni. Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 24 °C.

U srijedu također pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 22 °C.