Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Daj mi vloooaaast
Ali niko ne reaguje što če reči rade šta hoče
Skoro svugdje je tako. Okrenuta kutija, covjek-posmatrac stao iza mene i bukvalno gleda koga cu zaokruziti i dalje javlja jesam li njihov ili taj neki izdajnik. Gledo koga sam zaokruzio pola metra od mene za vratom mi. To im je her sjmit namjestio.
Da se smita pita bilo bi elektronski
jednom sam bio posmatrac u SDA u Fojnici, i obicno dobijes vec spisak glasaca za to mjesto gdje biljezis koje glasao. U toku dana dodju iz stranke 2 ili 3 puta da zamijene spisak, vjerovatno da vide ko je glasao a ko nije. I obicno onda zovu ove koji nisu a znaju da je sigiran glas (rodbina i sl.)
To im je svugdje tako. Kažu snalaze se.. Ali to je u biti pritisak na glasače. Al niko nikog ne sankcioniše ni za šta
SDOOoodemokratij, legitimnj.
Halilagicu ti trazis da Vlada TK ima mehanizam vise u upravljanju UKC Tuzla a znas li da Vlada KS koja je i najveci finansijer UKCS i koji je najveco KC u BiH apsolutno nema niti jednog clana u upravljackim strukturama tog centra.Cudno zar ne?
Ma sda logika..
Pa dokle više sa krađom i manipulacijama izbora. Pod hitno uvesti tehnologije koje to ne dozvoljavaju. Pojednostaviti isto tako i proces glasanja za sve građane BiH iz dijaspore koji su uredno registrovani preko CIPS-a.Jednostavno uvesti elektronsko glasanje za glasanje u odsustvu.
Pod hitno tehnicke izmjene izbornog zakona uvesti u sve opcine narocito u one gdje je HDZ decenijama na vlasti. Moraju se procistiti biracki spiskovi, uvesti skeniranje i otisak prsta, i brojne druge metode kako bi se sprijecile izborne manipulacije HDZ-a a posebno trgovanje birackim odborima. Na proslim izborima u Svarakinom selu u Sarajevu u jednoj mjesnoj zajednici Borjana Kristo dobila sve glasove, Komsic 0. Kako je to moguce, osim da je neko trgovao glasovima za Covica