Baščaršijske noći
37

U srijedu će u Sarajevu doći do obustave saobraćaja u pojedinim ulicama zbog koncerta grupe Zoster

V. K.
Zbog održavanja koncerta u sklopu Baščaršijskih noći u srijedu i četvrtak će doći do obustave saobraćaja u pojedinim ulicama u centru grada.

Prema najavi, obustava saobraćaja i parkiranja bit će na snazi 24. jula od 10 sati do 4 sata ujutro na saobraćajnici Ćumurija od raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do spoja s ulicom Zelenih beretki, kod hotela Central.

Razlog privremene obustave saobraćaja je održavanje koncerta u ulici Zelenih beretki na kojem nastupa grupa Zoster, a predgrupa će biti bend Individua.

Koncert se dešava u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS u okviru festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo, Grada Sarajeva, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS/Visit Sarajevo.

Bend Individua (Foto: Tin Požarnik)
Bend Individua (Foto: Tin Požarnik)

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.