Važna funkcija
21

U toku intervjui sa kandidatima za direktora SIPA-e, tri imena se izdvajaju kao favoriti

S. Š.
Darko Ćulum i Goran Pisić
Darko Ćulum i Goran Pisić
Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine provodi intervjue sa sedam kandidata koji se nalaze u izboru za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Nezavisni odbor u sastavu Enes Obralija, Mišo Ćavar, Milan Stanić, Muhamed Mujakić, Darko Kremenović, Mato Miletić i Nikola Džambas danas obavlja razgovore sa kandidatima za direktorsku poziciju SIPA-e.

Kako je već poznato, u najuži krug izabrano je sedam imena i to: aktuelni direktor SIPA-e Darko Ćulum, šef policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, Vlado Jovanić službenik Uprave za policijsku podršku MUP RS-a, Slobodan Radinković načelnik Policijske uprave Doboj, Ljubiša Pandurević načelnik Finansijsko-obavještajnog odjeljenja SIPA-e u Banjoj Luci, Milosav Savković, načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-u RS i Zoran Savić Direkcija za koordinaciju policijskih tijela.

Prema saznanjima Klix.ba, kao favoriti se u ovom momentu izdvajaju tri kandidata. Riječ je o Ćulumu, Pisiću i Pandureviću.

Također, razgovorima prisustvuje i predstavnik Ambasade SAD-a u BiH.

Nakon što kandidati obave razgovore s članovima Nezavisnog odbora, najuža lista će biti proslijeđena ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću koji će Vijeću ministara BiH predložiti favorite.