Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prije 20 godina su ovo radili bez supervizije. Propast ukc tuzla, primitivizam. Ljekari voze auta od 100.000 KM a pacijenti nemaju posteljinu, wc papir, sve se raspada.
Javno zdravstvo je na korak do propadanja,, sreca makar ko si moze priustiti ima gdje otici u MIB, PLAVU POLIKLINIKU, a pitanje je vremena kad ce se I privatnici zakaciti jace na zavod zdravstvenog osoguranja, pa i te face gore vise nece biti tako bitne. Bolje je sto prije da se potrude da se najbolji uposle I rade posao s ljubavlju I strucnoscu.
Takvi se sad setkaju po UKC-u kao neki nadljudi koji odredjuju nase sudbine i raspolazu nasim budzetom, odredjujuci ko ce biti kad primljen, operisani slicno.
Nekad je Tuzla prednjacila po svemu kad je medicina u pitanju. Medjutim zaposljavanjem podobnih kadrova zadnjih 15-tak godina, stanje je postalo tako da bas moras dobro proracunati kome ces se u sake staviti, jer je raznim nazovi-projektima kulturno pozaposljavano i uhljebljeno sve sto je bilo potrebno, prvo na godinu, a onda i za stalno.