Novi izgled i namjena
144

U Visokom počele rekonstrukcije glavnih ulica, vrijednost radova 3,5 miliona KM

E. M.
Foto: Grad Visoko
Foto: Grad Visoko
Radovi na centralnim ulicama i trgovima u Visokom danas su zvanično počeli, a vrijednost ugovorenih radova je 3,5 miliona KM.

Višemjesečne pripreme, idejni projekti i raspisivanje tendera na kraju je rezultiralo početkom radova na glavnim ulicama u Visokom čime će centar grada dobiti novi izgled i namjenu.

Ovu informaciju danas je s pratećim fotografijama objavio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić koji je kazao da od izgradnje ove ulice nisu doživjele rekonstrukciju.

Foto: Grad Visoko
Foto: Grad Visoko

"Puno je truda i rada uloženo da bismo došli do ovog trenutka. Bilo je puno problema i rješenja, a puno problema i rješenja je pred nama. Zbog toga svi trebamo podnijeti teret u razumjevanju i strpljenju, prateći i htijući da se ovaj historijski projekat uspješno realizuje. Preko noći neće doći rekonstrukcija ulica, jer je velika investicija, kako u obimu radova, tako i u samoj finansijskoj vrijednosti. Realizacijom ovog projekta Visoko će po prvi put u historiji imati šetnicu, ali i modernu glavnu ulicu", kazao je Ganić.

Dodao je da su u proteklom periodu na ovim ulicama sanirali fasade na javnim objektima i srušili dva dotrajala objekta koja su kvarila sliku ovih ulica.

Foto: Grad Visoko
Foto: Grad Visoko

"Sada nastavljamo dalje, jer pokazali smo da kontinuirano radimo i gradimo, da se kontinuirano razvijamo, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu", zaključio je Ganić.

Vrijednost ugovorenih radova je 3.519.329 KM, a izvođač radova je firma Ado-Trans Visoko i Struktura Jajce.