Predsjednik Udruženja kuhara u Bosni i Hercegovini Nermin Hodžić prezentirao je jučer na sjednici tog udruženja aktivnosti realizirane u prošloj godini i naglasio da je organizaciju evropskih i svjetskih konferencija i takmičenja, saradnju s privrednim subjektima iz BiH, nastupe na sajmovima u BiH Udruženje kuhara podiglo na ljestvici domaće, evropske i svjetske gastronomije.
Najavio je intenzivnije učešće Udruženja na domaćim sajmovima u oblasti turizma, privrede, prehrane i povezivanje s privrednim subjektima iz ove oblasti.
Aktivnosti na pripremi i izradi BiH kuhara su po planu i najavljena je jača saradnja s udruženjima građana koja baštine tradicionalnu kuhinju BiH.
Na sjednici je istaknuta aktivnost edukacije kadrova koja je provedena u prethodnoj godini.
Također, predstavljeni su rezultati na planu saradnje s privredom i članovima Udruženja kuhara. Naglašeno je i to da se više od 50 kuhara u 2016. godini zaposlilo putem Udruženja, saopćeno je iz tog udruženja.
Možda vas zanima