Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo da upozorim ovom priliko sve ljude, neznalice. Mlijeko ne spada u zdravu hranu i nije prirodno. Najprirodniji način da ga uzimate je da muzete i ne kuhate i ne mješate ni sa čim kao npr šećer, hljeb, med itd. Mlijeko je hrana i ono se siše kojom prilikom organizam ga dobro probavi, ali i čak nije ga prirodno piti. Nijedna životinja osim čovjeka ne pije mlijeko osim kao beba i to od svoje majke.
Mlijeko zahtijeva kisel pH i provlja se u želudcu, a hljeb (škrob) bazan pH i probavlja se u ustima. Kad to dvoje spojite samo se probavlja mlijeko u želudcu a u hljeb truhne, naročito ako ga niste sažvakali. Onda se formiraju razni spojevi u želudcu poput alkohola, acetona, nafte itd i stvara rak, leukemiju, i sindrome razne. Čitajte poglavlje Milk u Orthotrophy by Herbert Shelton. On je zvao ljudske želudce bačvama za vino/fermentaciju.