Spas za pacijente
19

UKC Tuzla u ponedjeljak donosi odluku po žalbi za nabavku aparata za zračenje

I. Sa.
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Ilustracija (Foto: A. K./Klix.ba)
Ured za razmatranje žalbi BiH je dva puta poništio nabavku aparata za zračenje, ali se čini da bi saga mogla biti okončana za nekoliko dana, tačnije u ponedjeljak.
"Nakon što je od strane Ureda za razmatranje žalbi BiH dva puta poništena nabavka 'Linear-nog akceleratora, CT simulatora, sistema za planiranje u radioterapiji i fantoma', Univerzitetski klinički centar Tuzla je prema Zakonu o javnim nabavkama na portalu javnih nabavki, dana, 21.6.2024. godine, objavio novu tendersku dokumentaciju za nabavku gore navedene opreme", navodi se u saopćenju iz ove bolnice.

Nakon okončanja predmetnog postupka, 9. septembra je mostarska firma Inel-Med d.o.o. izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Pored firme Inel-Med doo Mostar na tender se prijavila i firma MSG d.o.o. Tuzla, koja je od strane Komisije za javne nabavke ocijenjena kao nepravilna, iz razloga što ne zadovoljava sve uvjete postavljene u tehničkoj specifikaciji navedenoj u tenderskoj dokumentaciji.

Univerzitetski klinički centar Tuzla zaprimio je žalbu od strane MSG d.o.o. Tuzla, zastupanog po punomoćniku Sanelu Neziriću.

Komisija je u postupku analize žalbenih navoda te će odluku po žalbi saopćiti u zakonski određenom roku u ponedjeljak.