Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
medicinska sestra (koju ja poznajem) ne izlazi iz kafića i ako se zarazi bit će zbog posla?
Stvarno ne tesko javiti se na telefon. Halo ljudi, ucio si da bi to radio, trazio si stelu i placao radno mjesto da bi to radio, u redu neki bonus dati, ali...i ona teta u bingu sto joj svako dahce bi onda trebala isto traziti.
@BIMDDC200200 Kretenu, ne moze se doktor javiti na telefon kad pregleda po 60+ pacijenata. Moraju birati, ili se javljati na telefon, ili raditi sa ljudima ispred sebe. Naravno da ce ovo drugo.
Sve ispravno slazem se da nas Vas novac treba da prati pacijenta,ali nikom nije jasno da jednostavno ne postoji sistem koji moze sve ovo izdrzat svi padaju od posla a svjma se cini da niko nista ne radi. JA TI TVRDIM DA NIJE TAKO DA IMA UPOSLENIKA DA SE POLOMISE IMA LI DA SE IZVLACE NARAVNO DA IMA ALI NISMO SVI ISTI. I NEMOZETE NAS STAVLJAT U ISTI KOS.
Ne, ne, ne i naravno ne. Zasto? 1.Zato sto ste jedan od bedema korupcije u ovoj drzavi, 2, uz mali broj izuzetaka, velikiste neradnici, niste se vi javljali na telefon ni prije korone... 3. Ako je korona profesionalna bolest, je li onda i sezonska gripa zbog koje svake godine bar 70% ( imam podatak) ljekara i sestara u DZ ide na bolovanje, bez da dobiju gripu? 4. Koliko vas je dobilo posao redovnim procedurama?
Ne, ne, ne i naravno ne. Zasto? 1.Zato sto ste jedan od bedema korupcije u ovoj drzavi, 2, uz mali broj izuzetaka, velikiste neradnici, niste se vi javljali na telefon ni prije korone... 3. Ako je korona profesionalna bolest, je li onda i sezonska gripa zbog koje svake godine bar 70% ( imam podatak) ljekara i sestara u DZ
Naravno da je realno da se medicinarima , a i nekim drugim profesijama, takav zahtjev prizna ili makar naknada za rad u otežanim uvjetima
Takvi kakvi ste niste bolje ni zaslužili. I za vas takve trebam glavu u torbi nosati..e neću pa krepajite. Dosta sam u ratu krvav bio. Nećete mi vi krezavi glupani određivati sudbinu. Kraj vam.je što se mene tiče. E sad pucajte minuse kome hoćete. Bagro pokvarena.
Dođite da vam pokažem koliko mi izdvajamo za zdravstvo. Bujrum zaposli se u bolnicu pa da vidiš šta će ti sve uskratiti. Hajde lafe..24 sata otegni..jedi ko cuko iz papira..slušaj uvrede polupismenih krezavih kretena svaki dan. Nemaju za kartu i oni da me podmićuju. Sit vas. Kupim kofere i bježim gdje god. Zaboli me dupe više hoćete li umirati po cesti.
Nevjerovatni su ovi kreteni sa komentarima jako se niko nejavlja na telefone u domivima zdravlja..kako čekaju..kako nas plaćaju..kako nas podmićuju..kako nam je ovo posao. Vi ste svi obični kreteni. I sit sam vas. Pojma nemate o zdravstvu. Kad shvatite da od rata jedan doktor tegli posao za dvojicu a negdje i za trojicu.Nemate pojma šta nam sve rade razne stranačke uprave i direktori. Kao da nas neko pita nešto. Vi svoje frustracije nesmijete i nemožete iznijeti nikom drugom nego nama.
jedini medicinski (ne)radnici na svijetu koji su ovo tražili. Mraka
Jeli vas stid, ikada? Lakse je na lotu dobiti nego specijalistu u domu zdravlja. Sta rade ti silni doktori (spedijalisti) i pripadajuce im sestre po domovima zdravlja obzirom da aktivno rade samo doktori opste medicine i sestre u kartoteci, a ostali odjeli primaju samo hitne pacijente (sta god hitni pacijent znacio na nivou zdravstvene zastite koju pruzaju domovi zdravlja).
Koliko vidim 90 posto negativnih komentara za zdravstvene radnike koji rade u užasnim uslovima bez ikakve zaštite a također i bez ugovora o radu bez ikakvih prava na rad. Gdje svi rade sa zarazom i onda svi idu svojim porodicama onako zaraženi. ZATO MOLIM OVIH 90 POSTO DA OSTANE KUCI DA SE LIJECE SAMI KAD VEĆ IM NE ODGOVARA ZDRAVSTVENA USLUGA.
pa red bi bijo sve zarazne bolesti treba navest ko profesionalna mnoge bolesti ne samo zsrazna mogle bi se priposar profesionalnpm oboljenju kičma pluča povrede na poslu sve treba pripisat profesionalnoj bolesti ukoliko anstand pri radu na radnim mjestima
Cuj!!!Prvi put u zivotu rade i traze dodatna sredstva, a ne mozes ih dobiti na telefon ni kada umiris.Fuj
Znate šta iskreno ajd i ja upišem u psihijatrijsku školu,pa da počnem da pišem da ste svi ludi da vas strpam u ludnicu komplet doktore koji ovo traže,plaćeni ste da radite a ne neke benefite.
Po tome bauštelac kad se spuca čekićem po prstu mora trazit profesionalnu bolest
Iznvinite ali mozete se zaraziti i izvan posla i zelite da gradani placaju. Onaj koji se radi sa pozitivno potvrdenim bolesnicima covid-19 moze da ima tu beneficiju. Ostali ne, zato sto radnici u hipemarketima imaju veci rizik od vas a ne traze to zato sto za 7+ mjeseci pokazalo se da maska+2 metra je efikasno rijesenje na radnom mjestu.