Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A zasto se izbacise majke sa troje djece. Cijelo vrijeme troje i vise djece i sad najednom troje vise nema. Sramota za ovaj peijedlog
Odličan prijedlog!
Ovi se gadjaju djecom i nasom inteligencijom jel 3 ili 4 pa mamicu vam bezobraznu kila djecije hrane 40 km za 7 dana da dijete jede a pelene preko 25 km da ne govorimo o drugim stvarima.
Svako dijete treba da ima barem 200 maraka doplatka. Da li to bilo jedno, dvoje ili petero, nije uopće bitno. Dijete je dijete! Na zapadu dobiješ novac za osnovne potrebe dijeteta i budeš miran.
Prilično je kasno za ovakve mjere, ali bolje ikad nego nikad! Odmah iza rata BiH je imala 48 000 beba godišnje, FBiH je imala 34 000. Lani je BiH spala na 25000, a FBiH na 15 000 beba.
Alimentacijski fond ??
A porodice sa troje djece..nista! Zasto beneficirani staz, kada ce djeca tada biti odrasli ljudi? I imaju toliko djece za svoj cejf, a ne da prave soc. slucajeve.
Sad da nisam stara bih rodila četvero i eto penzije. Kud ćeš bolje.
U Srbiji majka sa 4 djece dobije 56,000 evra.
Djeca se pomazu dok najmladje ne navrsi 18 godina a onda majka dobija penziju. Sad nesta se u BiH pokusava to kopirati, ali nema BiH te ekonomske moci
da oporezuju kuce stanove i zmeljista ccc m a m m u vam op or ez uj emo
Lijepa ideja, ali nažalost neće pomoći povećanju nataliteta. Nisu pare problem, nikad se bolje nije živjelo, a nikad nije bilo manje djece. Kroz medije, filmove, serije, obrazovni sistem i bilo gdje se to može uraditi treba širiti ideje kako je lijepo imati puno djece, prikazivati slike sretnih visečlanih porodica, vršiti pritisak na mlade da se žene/udaju. Te se ideje moraju širiti društvom.
Pare jesu bitan faktor ali ne odlucujuci. Takvo vrijeme doslo. Ali dosad u bosni nikad nista nije dato sirotinji a da se odlomi od bogatih. Uvijek se odlomi dio od jedne sirotinje da se dadne drugoj. Npr nema povecanja penzija ali ce biti za porodilje ili slicno
pa jel to porodice sa troje djece nisu u istom problemu koa i porodiice sa 4 i vise djece . Poruka za NES , uvedite u prrijedlog zakona i porodice sa 3 i vise djece
dobar zakon Ali male sanse da ce GA usvojiti
Klixe nije 10.000.000.000 jer je to 10 milijardi, ne blamirajte se