Planirani brojni sastanci
43

Ursula von der Leyen danas stiže u BiH: Jedna od njenih prvih stanica će biti Jablanica

I. Sa.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen danas će doputovati u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini tokom koje će posjetiti područja pogođena poplavama početkom oktobra.

Po dolasku u Sarajevo, gdje će je na aerodromu dočekati ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, Von der Leyen će u popodnevnim satima posjetiti Donju Jablanicu kako bi izrazila solidarnost sa zajednicama pogođenim nedavnim katastrofalnim poplavama i klizištima.

Ona će u petak ujutro boraviti u Sarajevu, gdje će se sastati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto.

Kasnije će otputovati u Beograd gdje će se sastati sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem.

Ursula von der Leyen boravit će u subotu u Prištini, gdje će se sastati sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmanijem i premijerom Aljbinom Kurtijem.

Svoje putovanje u region zaključiće u Podgorici, gdje će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.