Prekid vodosnabdijevanja
103

Veliki dio Sarajeva nema vode: ViK najavio popravke kvarova, a dispečeri se ne javljaju

D. Be.
Iz Vodovoda i kanalizacija Sarajevo (ViK) danas su najavili brojne aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema.

Izvodit će se radovi na popravkama kvarova kao i druge intervencije na vodovodnoj mreži zbog čega bi moglo doći do prekida snabdijevanja vodom u ulicama:

Koševo, Reisa Fehima Spahe čikma, Drinska, Hasana Bibera, Alipašina, Muhameda ef. Pandže, Zije Dizdarevića, Betanija, Obhodža, Dejzina Bikića, Jukićeva, Humska, Abdurahmana Muharemije, Patriotske lige, Bolnička, Koševo, Braće Begić, Muhameda Hadžijahića, Sulejmana ef. Musića, Rakovička cesta, Grabovine, Rukodol, Bardakčije.

Do prekida vodosnabdijevanja bi moglo doći i u naseljima Velešići, Pofalići, Koševsko brdo, Ciglane i Šip sa pripadajućim ulicama.

"U sklopu realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne mreže koji se finansira sredstvima EBRD kredita planirani su radovi u ulicama Sedrenik, Franjevačka, Karpuzova i Golobrdica. Zbog ovih radova do prekida u vodosnabdijevanju može doći u navedenim ulicama", naveli su iz ViK-a.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekuju po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

"Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435", dodali su.

Ipak u Dispečerskom centru ViK-a niko se korisnicima ne javlja satima što je stara boljka ovog javnog preduzeća.