Čeka se helikopter
146

Veliki požar prijeti Željeznom Polju kod Žepča, mještani se pozivaju da pomognu u gašenju

F. H.
Snimak požara
Snimak požara
Požar koji je proteklih nekoliko dana gorio u blizini naselja Brezovo Polje kod Žepča i zbog čega je zatražena intervencija helikoptera Oružanih snaga BiH se sada širi prema naselju Željezno Polje.
Na snimku sa lokacije Prlesi vidi se veći broj pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žepča koji se bore sa vatrenom stihijom koja se širi prema Željeznom Polju.

"DVD-Vatrogasno društvo Žepče zajedno sa predsjednikom MZ Željezno Polje Sadžidom Jusufovićem pozivaju sve mještane da se odazovu gašenju požara na Prlesi. Požar koji je već 15 dana aktivan na Ograjini proširio se na Prlesu i prijeti lokalnom stanovništvu. Mole se svi slobodni mještani da se pridruže u gašenju požara. Svaka pomoć je dobrodošla, bilo da se radi o fizičkoj pomoći na terenu ili donošenju hrane i vode za ekipe", navodi se u objavi Mjesne zajednice Željezno polje.

Oni koji se odluče da pomognu u zaustavljanju požara trebalo bi da ponesu sa sobom lopatu, grablje i trnokop.

Video nam šalje Ernad Džinić

Posted by Radio Žepče on Thursday, August 1, 2024

"Situacija je ozbiljna, brza reakcija i zajednički trud mogu značiti razliku između spašavanja života i imovine i velike katastrofe. Svaka ruka pomaže u ovom ključnom trenutku", naveli su iz Željeznog Polja.