Nove informacije
60

ViK: Kvarovi otklonjeni u velikom dijelu Sarajeva, očekuje se normalizacija vodosnabdijevanja

A. L.
Nakon što su se stanovnici nekoliko sarajevskih naselja požalili da danas i jučer ili samo danas nemaju vode, kontaktirali smo Vodovod i kanalizacije.
Iz ovog preduzeća su nam kazali kako se uskoro očekuje normalizacija u vodosnadbijevanju nakon što su okončani radovi na otklanjanju kvarova.

Jučer i danas redakcija portala Klix dobila je nekoliko poziva, prije svih stanovnika Velešića i Pofalića, koji su nam se žalili da nemaju vode. Iz ViK-a su nam večeras kazali kako je moguće da potrošači na visokim kotama u ova dva naselja nisu u potpunosti snadbjeveni vodom. Očekuje se da će i oni uskoro ponovo dobiti vodu.

Inače, iz Vodovoda i kanalizacija ranije su danas najavili brojne aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema.

Najavili su da bi zbog toga do prekida vodosnabdijevanja moglo doći u naseljima Velešići, Pofalići, Koševsko brdo, Ciglane i Šip sa pripadajućim ulicama.

Kazali su i da normalizaciju u vodosnadbijevanju očekuju u poslijepodnevnim satima i pozvali građane da ih po potrebi kontaktiraju na dežurne telefone. Ipak, građani su nam se i danas žalili da se na brojeve dispečerskog centra niko nije javlja.