Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve je u stranačkim okovima od dječjeg vrtića pa do tabuta
Kad ti DiF-ovci vode vladu.
Mene samo zanima jedna stvar? Da li je iko ikada vidio Edina Džeku na DIF-u na bilo kojem predavanju ili vježbama? Čovjeku ste poslali diplomu poštom a da lik ne zna ni gdje su vrata DIF-a. Ako može Edin, možemo i mi ostali. A ne da se djeci običnih smrtnika dižu kriteriji do neba a da se djeci imućnika dijeli i kapom i šakom. DOSTA VIŠE NEPOTIZMA I KORUPCIJE!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Gradjevinski i Masinski inzinjeri, doktori, ekonomisti, pravnici sa UNSA su na birou u KS. Dok je tako, sve price o visokom obrazovanju su sprdnja.
Ili im nude pripravnički uz početnu platu od 450km, koju nakon godinu povećaju na 750km. A godina 1800km. Baš će neko da studira.
S obzirom na prethodno navedeno, jasno je da bi se moralo mnogo više potruditi za pisanje naučnih radova - viši kriteriji zahtijevaju više rada. To je vjerovatno neprihvatljivo za veliki broj akademskih radnika koji inače ne objavljuju ili objavljuju malo naučnih radova te onima koji ne znaju strane jezike. Neprihvatljivo je i onima koji objavljuju nešto više radova, ali je upitno koliko su oni naučno relevantni.
doci ce dan za pravdu svi ovi lopovi sektasi ce biti potamamljeni ostat ce dobri, ne klosarski geni.
NIP SA SDP I NASA STRANKA SU IZDALI SREBRENICU - BEKTIC SDP , MOSTAR - NASA STRANKA UZELA NOVAC OD HDZ , NIP DAO VELIKU KLADUSU FIKRETU ABDICU , SARAJEVO TROJKA-FACE TV VODE U PROPAS Mtel KOALICIJA I SADA OPET NIP I PARTNERI ZELE DA IZDAJU BOSNJACKI DOBRI NAROD . SAMO SA IZETBEGOVICEM MOZEMO SPASITI BOSNU I BOSNJAKE
NIP SA SDP I NASA STRANKA SU IZDALI SREBRENICU - BEKTIC SDP , MOSTAR - NASA STRANKA UZELA NOVAC OD HDZ , NIP DAO VELIKU KLADUSU FIKRETU ABDICU , SARAJEVO TROJKA-FACE TV VODE U PROPAS Mtel KOALICIJA I SADA OPET NIP I PARTNERI ZELE DA IZDAJU BOSNJACKI DOBRI NAROD . SAMO SA IZETBEGOVICEM MOZEMO SPASITI BOSNU I BOSNJAKE
Kako za koju bransu. Npr u Brckom je posao u obrazovanju iskljucivo u rukama SNSDa (do skora bilo SDSa), SDA i HDZa, prakticno ne mozes dobito posao ako nisi odradio bar jednu predizbornu kampanju i ako nisi na misi ili u dzamiji. Ali nor El. Tehnicki ili It fakulteti ne vjerujem sa su nesto posebno podlozni uticajem stranaka sem ako diplokac nije ambiciozan i ne zeli da se usavrsava nego vise voli da bude cinovnik u kancelariji.
Ne interesuju me profesori ali ovim zakonom dobro znam da studenti nebi mogli prebaciti predmet u sledecu godinu ako nema prosjek ocjena 8,5 da bi morali ponavljat i ponovno plaćat godinu!
Difovci zavladali obrazovanjem
Prestao sam čitati kod "visoko obrazovanje"... Da se ne lažemo, to u BiH ne postoji.
Da se ne lažemo, ljestvica tj kriterijumi su drastično spušteni. Znam predavače iz radnog odnosa koje su dekani zvali na razgovore a u povodu da se upravo to i desi. Većina profesora je dala otkaz na fakultetu. Rezon: kad sam mogao/mogla ja zagrijati stolicu i ne viđati bijela dana zašto sad da ja nekome gledam kroz prste?
Cuj da objavljuju naucne radove na engleskom 😂. Pa 90% ovih nasih kvaziprofesora ne znaju bosanski a kamoli strani. A o naucnim radovima da i ne govorimo. Klocevi! Rektor 'adanooo' Skrijelj mijesa ekavicu i ijekavicu. Naravno da im ovaj zakon ne pase, zato i jesu na 1711 mjestu na svjetskoj ljestvici univerziteta.
srecno svakom ko ide na ta stranacki uhleblena muljna iezera
džaba što živim tolike godine u sarajevu, kasaba mi nikad nije prirasla srcu: zagađen vazduh, FGR seljaci itd.