Odbrana najavila pitanja
0

Vještaci iz Srbije će svjedočiti na dvodnevnom ročištu za smrt Džene Gadžun, predstavit će svoje nalaze

I. Sa.
Ročište u slučaju Džene Gadžun bit će nastavljeno 31. oktobra i 1. novembra kada će vještaci iz Srbije predstaviti svoj nalaz o ovom slučaju.
Ovu informaciju potvrdila je Sabina Kadrić, advokatica porodice Gadžun.

Kako je pojasnila, odbrana je najavila da će imati dosta pitanja za vještake te je to razlog za dvodnevno ročište za saslušanje i ispitivanje vještaka.

Vještačenje nisu radila samo dva ljekara iz Srbije (anesteziolog i doktor sudske medicine), već cijeli tim, tako da se čeka odluka da li ta doktorica moći iznijeti i dio vještačenja svojih kolega kako bi se ubrzao proces.

Trenutno niko ne zna da li ona ima saglasnost dok se ne pojavi na ročištu.

Nakon toga, Tužilaštvo KS treba uložiti materijalne dokaze koji do sada nisu mogli biti uloženi (prije saslušanja vještaka), a zatim slijedi izjašnjenje odbrane na dokaze.

Podsjetimo da je djevojčica Džena Gadžun operisana u privatnoj klinici "Bejtović" u Sarajevu u novembru 2021. godine. Tokom operacije je došlo do komplikacija. Preminula je 14. novembra 2021. godine na KCUS-u.

U ovom predmetu optuženi su ljekari Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović dok Benjamin Bejtović, vlasnik privatne klinike u kojoj je obavljena operacija, nije optužen.

Brojni problemi prate ovo suđenje od kada je počelo prije dvije godine te je tako, iz različitih razloga, odgađano u više navrata.

Na početku suđenja su svjedočili majka Amila i otac Muris i pretpostavlja se da bi oni u nastavku suđenja mogli biti i svjedoci odbrane.