Četvrta sjednica
21

Vlada Kantona Sarajevo danas razmatra raspuštanje Skupštine Turističke zajednice

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici će razmatrati Prijedlog odluke o raspuštanju Skupštine Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Novi saziv izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo danas će održati četvrtu sjednicu na kojoj će između ostalog biti razmatrane dvije tačke koje se odnose na Turističku zajednicu Kantona Sarajevo.

Riječ je o Prijedlogu odluke o raspuštanju Skupštine Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Prijedlogu odluke o imenovanju Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Predlagač, odnosno izvjestilac ove dvije tačke je ministar privrede KS Haris Bašić.

Na čelu Turističke zajednice KS još uvijek se nalazi kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Midhat Hubijar koji se, prema svim procjenama, neće dugo zadržati na direktorskoj poziciji.

Kantonalna vlada danas će razmatrati i Nacrt programa rada Vlade Kantona Sarajevo za 2019. godinu, prijedloge rješenja o razrješenju članova školskih odbora te prijedloge rješenja o imenovanju članova školskih odbora osnovnih škola kao javnih ustanova i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu za popunjavanje radnih mjesta na određeno vrijeme za koja nisu potrebna dodatna finansijska sredstva iz Budžeta Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu nalazi se i Prijedlog strategije upravljanja dugom Kantona Sarajevo 2018.-2020. godine, Izvještaj o korištenju sredstava tekuće rezerve iz Budžeta Kantona Sarajevo za period od 1. jula do 31. decembra 2018. godine i Prijedlog zaključka kojim se nalaže Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo da nadoknadi nulte troškove za organizaciju sportskog događaja Evropskog olimpijskog festivala za mlade Sarajevo - EYOF 2019. javnim kantonalnim preduzećima ZOI '84 - Olimpijski centar d.o.o. Sarajevo i Centar Skenderija d.o.o. Sarajevo.