Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Plata nastavnika u osnovnoj školi iznosi 950 maraka, plata mladog ljekara koji je studirao šest - sedam godina i koji liječi ljude je oko 1200 KM, a plata debila sa srednjom školom koji se štelom zaposli u kantonalno preuzece Park da kosi travu i pola eadnog vremena leži u travi i pije pivu je oko 1500 KM. To je nasa BiH, to je Kanton Sarajevo, ti je naša zdrava logika.
@Zmaj Gorinič I plaća jednom docentu na UNSA bi trebala biti oko 1400 KM. Zato Vlada KS gasi sada požar ranijih odluka.
nije puno ni 5000 ko je zaradi. problem je sto neki ne zarade ni 500
Svi profesori su u nekim Upravnim, nadzornim odborima, projektima međunarodnim...Prodaju se nasitno, respekt svijetlim izuzecima...svijetlim ali rijetkim. A Konakovića treba pitati kako je nezakonito smijenio bivšeg rektora i dovodi samo svoje ljude.
Bilo bi dobro pogledati poreske kartice i račune tih dekana. Al đe će poreska SDA "donatorima" na vrata
Ok a ostalo nastavno osoblje nek ostane na milji. Pa bolje da rade na pumpama i praonicama. Zamisli osmozno pranje auta a lik što glanca golfa zna i da ti objasni šta je to.
Svaki od tih dekana je plus i profesor na jednom ili vise predmeta, pa jos i clan nekon odbora pa i tu kapne koja hiljadarka.. Neki odbiju zaposliti sebi asistenta (da ne bi dijelili placu), a regrutuju studente demonstratore da drze vjezbe i predavanja. Jadnici se nadaju da ce ostati na faksu pa se slomise, a sutnu ih cim diplomiraju. I svi sute jer kome da se zalis: SDA na kolege iz SDA?
Ako je za obrazovanje i kadar u obrazovanju - neka dizu plate... A ove politicke strukture treba potkresati svakako
Ma bravo vlada, bravo Knakovicu!!! Para se ima, krediti podignuti.
hebem li vam mamice povećavate plate dekanima i rektoru (koji to ničim nisu zaslužili) a u isto vrijeme povećavate školarine ionako siromašnim studentima i njihovim roditeljima, studenti izađite na ulice, ostavite svoje telefone i nargile i borite se za svoja prava, vidite šta vam rade, i usput koji su to kapaciteti ovi sa UNSA, nema nijednog svjetski relevantnog profesora, nego lokalni tezgaroši koji se i ne pojavljuju na predavanjima, sve rade asistenti
Konakovićeva šema: drvlje i kamenje na prijašnju upravu, dekane, direktore....nezakonite, nasilne smjene, sječa plaća. postavi svoj kadar i onda poveća plaću, a on dobije magisterij, pa doktorat. Ublehaš
Gledaj retarda, ni zastavu ne znaju pravilno okrenuti -.-
Ima se moze se , crkni sirotinjo !!!
PARADOKS!!!! Ovo je BiH ovdje u KS dizu plate a tamo placu za akcize!!!!
možda da probaju srezati i tim drugima na koje se ugledaju, a ne povećavati jer "komšija" ima više. ugledajte se na prosvjetne radnike malo!
Student sam na UNSA univerzitetu, ovo je postalo katastrofa, vjerujte ljudi dragi da njihovim mesetarenjim, muljanjiman
sta rece
Hoće li zbog ovoga povećati studentima školarine kao što su najavili prije koji dan? Fakini jedni!
Platu preko 2.000 u ovoj nakaradi od države smiju imati samo zaposleni u realnom sektoru i određeni stručnjaci čija je stručnost u aktivnoj funkciji, koje ba političke nauke ili saobraćajni fakultet...