Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Onda rušite Termoelektranu i pravite je kraj Čovićeve vile! Ne treba na TE u Tuzli! Možemo mi napraviti i toplanu na gas ili pelet - ali dosta je više da se Tuzla guši i da se odlaže šljaka kraj naših naselja a neke guzzonje u Vladi FBiH raspolažu svim sredstvima. Nemamo ni km autoputa iz Tuzle. Ponavljam, ovo je najveći industrijski grad u BiH koji proizvodi 26% BDP-a cijele države.
Ovu Tuzlu je dovoljno guzzila SFRJ sa najvećom hemijskom industrijom na Balkanu, a zauzvrat Tuzla nije vode imala 78 godina, a oni sebi pravili bazene, stadione JNA, Marakanu... Dosta je više, jbm vam mater!
Bošnjaci su u Jugoslaviji važili za naj nesposobniji narod i ni zašta se nisu pitali . Eto sad kad imamo svoju državu dokazujemo svoju nesposobnost
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Izgleda da je gradnja trotoara, trafike i slicno jedini nas domet kada je u pitanju gradnja. Nema autoputa, nema tunela, nema Bloka 7...nema sta nema
za 2017god. proizvodnja megavata iz uglja u usa kosta oko 102dolara a megavat za iz solarne energije kosta 50dol. danas je jos vise pala cijena do 35dolara. naravno mana je jer solarne energije nema stalno al kad je ima viska prodas pa kupis kad fali. i drugi problem je sto rudnici uglja ostaju bez posla
OVI ŠTO PISKARAJU DA ĆE SE TUZLA USREĆITI AKO MAKNE ELEKTRANU GRDNO SE VARAJU. PLAN EU JESTE UKIDANJE SVIH ELEKTRANA NA FOSILNA GORIVA (UGALJ, NAFTA, PLIN) U EVROPI. BIH POTPUNO NEPRIPREMLJENO DOČEKUJE NAREDNE DEKADE KADA ĆE UKIDANJE TERMKI ZNAČITI I UKIDANJE RUDNIKA, A TIME I JEFTINE STRUJE, A TIME I STRANIH INVESTICIJA. ZATO 1. RADOSNA VIJEST ZA TZ - NEMA VIŠE ZAGAĐENJA, 2. RAD. VIJEST BAVIĆETE SE EKO PROIZVODNJOM U PLASTENICIMA.
Klix obmanjuje javnost da je projekat B7 propao zato što "kineski partneri ne mogu ispuniti obaveze iz ugovora zbog otkazivanja američkog podizvođača radova." Kineski partneri mogu ispuniti sve obaveze, umjesto Amera nude svog podizvodžaća, ali naše kukavičke vlasti ne smiju kontrirati tzv MZ (EU + SAD) i krenuti u kompletnu izgradnju sa Kinezima (kao što je RS izgradila termku Stanari). Tzv MZ više ne želi termke, biće to ogromni udar za TZ ali i za cijelu F BiH.
Ne znam čemu blok 7, rudnici uglja kada EU ne dozvoljava ništa slično! Sve će to biti ugašeno! Samo će novac biti potrošen neko će zaraditi dobro. Čudno je da Niko ne ulaze u vjetroparkove i solarna polja!
Klix,bas nas izvjesti sta ce reci vlada,ko oni nisu znali da je ovo Vranduk 2
Rekao sam ja da naprave karting stazu.
Srusite i postavite vjetrenjace,ima dosta placa
Ako nema novog ekološkog bloka onda ugasiti i postojeće pa uvoziti struju iz EU po 3x većim cijenama. Dosta je ostatak FBIH živio na grbači vrijednih radnika iz TK. TK je najzagađeniji zbog termoelektrane. Tuzla nije kotlini a zagađenost ko u Mumbaiju.
Ukratko, upucali smo milione nizašta, a sad ćemo oformiti tim koji će također biti plaćen da na ovo izvjesno nizašta zvizne pečat.
U Tuzli suncokreti i dan danas vole c zvijezdu
IPCC izdao crveno upozorenje za propast covjecanstva, a mi pricamo hocemo li graditi termoelektranu koja ce zagadit pola Europe
STOKO SITNOG ZUBA TO JE ISTO KAO HE VRANDUK,SDA PROPAGNADA KOJA ZE CILJ IMA KRADJU NASIH PARA,I ZADUZIVANJE,DO DNA,KLIX,BAS NAS IZVJESTI STA CE ZAKLJUCITI,I HOCE LI FADIL BAR ZBOG OVOG NA DUPLI ZATVOR...OVO SE ZNALO KOD PRVOG POMENA ZA GRADNJU,SVE TE PARE CE POKRASTI SDA,A MI CEMO PLACATI DUGOVE.ZOVITE FADILA I ZVIZDICA,NJIH JE KAKIR POSLO DA NAS PLJACKAJU
Ko jos pravi termoelektrane na ugalj bilo gdje u svijeteu , naravno osim kineza. Samo nasi mozgovi pored vjertoelektana, hidro prave termo.
2014-2021.....
Neka na ovoj površini koja je pripremljena za blok 7 postave solarnu elektranu. Idealno odrađena priprema a montaža panela ide brzo.
Pa 6 mjeseci u godini tuzla ne vidi sunce od zagađenosti zraka, kakva solarna u Tuzli. Jeftiniji bi bio kilovat iz benzinskog agregata.